Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο ηθοποιός Τίμοθι Χάτον κατηγορείται για βιασμό μίας 14χρονης το 1983

Ο ηθοποιός Τίμοθι Χάτον κατηγορείται για...

Ο ίδιος ήταν τότε 23 ετών και είχε τιμηθεί το 1981 με Όσκαρ β'΄ανδρικού ρόλου για το "Συνηθισμένοι Άνθρωποι"

Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση πως ο βραβευμένος με Όσκαρ Αμερικανός ηθοποιός Τίμοθι Χάτον κατηγορείται για το βιασμό μίας 14χρονης πίσω στο 1983 όταν ο ίδιος ήταν 23 ετών.

Ο πρωταγωνιστής του τηλεοπτικού «Almost Family» του Fox αρνείται τις κατηγορίες.

Η γυναίκα που κατέθεσε μήνυση κατά του Τίμοθι Χάτον σε αστυνομικό τμήμα του Βανκούβερ στον Καναδά είναι η Σέρα Τζόνστον, η οποία δηλώνει ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης του ηθοποιού όταν αυτός βρισκόταν στην πόλη για τα γυρίσματα της ταινίας «Iceman» του Φρεντ Σκεπίσι, το 1983, σχεδόν τρία χρόνια μετά τον θρίαμβο του, την κατάκτηση του βραβείου Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου που κέρδισε στα 20 του μόλις χρόνια για το συγκινητικό οικογενειακό δράμα «Συνηθισμένοι Άνθρωποι», σκηνοθετικό ντεμπούτο του ηθοποιού Ρόμπερτ Ρέντφορντ, στην απονομή του 1981.

Όπως γράφει το flix.gr, η Τζόνστον, στα 14 της χρόνια, μαζί με δυο φίλες της, προσκλήθηκαν από τον 23χρονο τότε Τίμοθι Χάτον και ένα φίλο του και έπεσαν θύματά τους, με την γυναίκα να υποστηρίζει πως δεν μίλησε τόσα χρόνια γιατί ήταν σίγουρη πως κανείς δεν θα την πιστέψει, αλλά ένιωσε πιο δυνατή μετά το κίνημα του #metoo.

O Τίμοθι Χάτον σε ανακοίνωσή του, μετά το δημοσίευμα στο BuzzFeed, αναφέρει: «Για τα τελευταία δυόμιση χρόνια, έχω γίνει ο στόχος πολλαπλών επιθέσεων από τη γυναίκα με το όνομα Σέρα Τζόνστον, η οποία προσπαθεί να αποσπάσει εκατομμύρια δολάρια από μένα. Με απείλησε πως αν δεν ικανοποιήσω τα αιτήματά της θα πήγαινε στον Τύπο με μια ψεύτικη καταγγελία ότι την κακοποίησα σεξουαλικά 37 χρόνια πριν στον Καναδά. Δεν κακοποίησα ποτέ την κυρία Τζόνστον. Δεν θα σταματήσω να δηλώνω πως αυτή η ιστορία είναι μια αποτυχημένη απόπειρα εκβιασμού που βασίζεται πάνω σε κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Buzzfeed, μια από τις δύο φίλες της Τζόνστον επιβεβαίωσε την επίσκεψη στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του Τίμοθι Χάτον, η μητέρα της Τζόνστον δήλωσε πως έχει μετανιώσει πως δεν πήγαν κατευθείαν στην αστυνομία τότε, ενώ αρχικά η Τζόνστον είχε συμφωνήσει, μαζί με το δικηγόρο της, σε εξωδικαστικό συμβιβασμό 135.000 δολαρίων, αλλά στη συνέχεια αρνήθηκε με το φόβο πως ο Τίμοθι Χάτον δεν θα κατηγορούνταν ποτέ για την κακοποίηση.

Ταυτόχρονα, ένας πρώην σύντροφος της Τζόνστον πλησίασε τον φίλο του Χάτον που θεωρητικά βρισκόταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου εκείνο το βράδυ, ζητώντας συμβιβασμό, γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα στον 59χρονο σήμερα Χάτον να αμφισβητήσει την αξιοπιστία των κατηγοριών γενικά.

Στο μεταξύ εξώδικο εστάλη και στο BuzzFeed, προκειμένου να διορθώσει την ιστορία, αφού σύμφωνα με τη νομική ομάδα του διάσημου ηθοποιού Τίμοθι Χάτον γνώριζε ήδη πριν τη δημοσίευση πως υπήρχε θέμα εξωδικαστικού συμβιβασμού καθώς και ότι υπήρχαν αμφιβολίες για τη σοβαρότητα των κατηγοριών. Το BuzzFeed απήντησε πως δεν αλλάζει τίποτα και πως η ιστορία που έχει δημοσιεύσει βασίζεται σε συνεντεύξεις με το θύμα, την κατάθεση της γυναίκας που ήταν μαζί της εκείνο το βράδυ και πέντε ακόμη καταθέσεις που επιβεβαιώνουν την επίθεση.

*Στη φωτ. ο Τίμοθι Χάτον από το φιλμ "Ordinary People - Συνηθισμένοι Άνθρωποι" που απογείωσε την καριέρα του τη δεκαετία του '80. Εικονίζεται μαζί με τους συμπρωταγωνιστές του Μαίρη Τάιλερ Μουρ και Ντόναλντ Σάδερλαντ που υποδύονταν τους γονείς του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight