Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Προ 10 ετών η εκλιπούσα Κική Δημουλά είχε έρθει στην Πάτρα

Προ 10 ετών η εκλιπούσα Κική Δημουλά είχ...

Είχε παρουσιαστεί μελποιημένο το έργο της "Το τελευταίο σώμα μου" από την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων

Μεγάλη θλίψη και συγκίνηση προξένησε & στην Πάτρα η είδηση του θανάτου της σπουδαίας ποιήτριας και Ακαδημαικού Κικής Δημουλά σε ηλικία 89 ετών. Όπως έγινε γνωστό, την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 στις 4 το απόγευμα θα τελεστεί στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών η εξόδιος ακολουθία της Κικής Δημουλά. Η κηδεία της με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού θα γίνει δημοσία δαπάνη.

Παράκληση της οικογένειας της σπουδαίας ποιήτριας είναι αντί στεφάνων, όσοι το επιθυμούν να ενισχύσουν την Στέγη Γερόντων, Άγιος Νεκτάριος, Αγία Παρασκευή στον εξής λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα: GR 6801 10 18 000000 180 5580 2856. Επίσης, τον Σύλλογο φίλων παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ Alpha Bank: 152/002002000515, IBAN No:  GR26 0140 1520 1520 0200 2000 515

Η κηδεία της μεγάλης ποιήτριας θα γίνει δημοσία δαπάνη ως ελάχιστος φόρος τιμής, όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, σε συνεργασία με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Στο μεταξύ ανατρέχοντας στο αρχείο του thebest.gr είδαμε πως η εξαίρετη λογοτέχνις και ποιήτρια που είχε καταφέρει να φέρει ένα νέο αέρα στην ποίηση κάνοντας την ακόμα πιο προσιτή στις νεότερες γενιές, είχε έρθει προ 10 ετών στην Πάτρα σε συναυλία της Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, η ΔΕΠΑΠ, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πάτρας και το Πανεπιστήμιο Πατρών με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, είχαν συνδιοργανώσει συναυλία με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων την Κυριακή 21 Μαρτίου στις 21.00 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων υπό τη διεύθυνση του Θανάση Τσιπινάκη ερμήνευσε σε πρώτη εκτέλεση το έργο της Κικής Δημουλά «Το τελευταίο σώμα μου» σε μελοποίηση του Σάκη Παπαδημητρίου και ερμήνευσε η Μαρία Φαραντούρη και ενορχήστρωση του Γιώργου Αναστασόπουλου & της Βάσως Δημητρίου. Ποιήματα της Κικής Δημουλά που σύμφωνα με το ρεπορτάζ είχε παραβρεθεί στην συναυλία, είχε διαβάσει η ηθοποιός Αλεξάνδρα Σακελαροπούλου ενώ αναφορά στο έργο της ποιήτριας, και ειδικά στο «Τελευταίο σώμα μου» είχε κάνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Πάτρας Γιάννης Παππάς.

*Επίσης να θυμίσουμε πως στις 7 Μαρτίου 2018 το Γαλλικό Ινστιτούτο Πατρών, στην Φιλοποίμενος 54, & πιο συγκεκριμένα η διευθύντριά του Κυρία Πετροπούλου Κονάν, η ιστορικός και συγγραφέας Ευρυδίκη Τρισόν Μισλανή, με την πολύτιμη συμβολή της Κατερίνας Παναγιωτοπούλου, διευθύντριας του Bright Side Study Room Patras, είχαν οργανώσει μία ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στην Κική Δημουλά.

Η εκδήλωση εκείνη προ 2 ετών περιελάμβανε & έκθεση ζωγραφικής με έργα εμπνευσμένα από την ποίηση της Κικής Δημουλά.

Τα έργα ήταν των εξής καλλιτεχνών:

ΝΙΚΟΥ ΠΡΕΣΣΑ,

ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΠΡΑΤΗ,

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΚΟΝΤΟΓΛΗ,

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΗΝΑ,

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΠΙΝΙΑΡΗ,

ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΡΓΕ,

ΕΛΕΝΗΣ ΤΑΠΤΑ,

ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΜΠΑΡΛΟΥ &

ΑΛΜΠΕΡΤΙΝ ΤΡΙΣΟΝ.

Είχε μιλήσει και ο φιλόλογος Ανδρέας Λάζαρης με θέμα: Από την ποιητική της γραφής στην ποιητική της μετάφρασης. Η μετάφραση της Δημουλά από την Ευρυδίκη Τρισόν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις