Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΔΕΥΑΠ: Είναι και συνδικαλιστές είναι και διευθυντές της επιχείρησης

ΔΕΥΑΠ: Είναι και συνδικαλιστές είναι και...
Βγενόπουλος Φάνης

Τι απαντά ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων

Καταγγελία για τη διττή ιδιότητα που κατέχουν δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Προσωπικού στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πάτρας (ΔΕΥΑΠ), οι οποίοι εκτός από συνδικαλιστές είναι και διευθυντές υπηρεσιών της επιχείρησης, έλαβε το thebest.gr. Μάλιστα, όπως πληροφορείται το thebest.gr, το θέμα αυτό έχει τεθεί από εργαζόμενους της επιχείρησης και προς τη διοίκηση της ΔΕΥΑΠ, με το αιτιολογικό ότι πρόκειται για «παγκόσμια πρωτοτυπία».  

Το thebest.gr, απευθύνθηκε τόσο στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Ανδρέα Παπανικήτα, όσο και στον πρόεδρο των εργαζομένων Γιώργο Μάρκου για το θέμα. Ο Ανδρέας Παπανικήτας, αρκέστηκε να απαντήσει ότι η διοίκηση της ΔΕΥΑΠ δεν παρεμβαίνει στην εσωτερική λειτουργία του σωματείου των εργαζομένων.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Μάρκου επιβεβαίωσε το γεγονός, υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν απαγορεύεται από το καταστατικό του σωματείου, στο οποίο υπάρχει πρόβλεψη μόνο για τη μη συμμετοχή του γενικού διευθυντή της επιχείρησης στο συνδικαλιστικό φορέα, με το σκεπτικό ότι αυτός ασκεί διοίκηση. Οι συγκεκριμένοι δύο συνδικαλιστές, όπως εξήγησε ο κ. Μάρκου, είναι προϊστάμενοι υπηρεσιών οι οποίοι αναβαθμίστηκαν σε διευθυντές με τον νέο κανονισμό λειτουργίας της ΔΕΥΑΠ, ωστόσο δεν ασκούν διοίκηση.

Παράλληλα, ο Γιώργος Μάρκου διέψευσε κατηγορηματικά ότι η εκλογή των συγκεκριμένων σχετίζεται με την παρούσα Δημοτική Αρχή, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως ο δήμαρχος δεν έχει σχέση με τα συνδικαλιστικά των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΠ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις