Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αρχηγείο Αστυνομίας: Ψάχνουμε τον «Σαράφη» και την «Κελέση»

Αρχηγείο Αστυνομίας: Ψάχνουμε τον «Σαράφ...

Άφαντοι οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση Novartis

Δεν περιλαμβάνεται στις αρμοδιότητες της Αστυνομίας η φύλαξη ή παρακολούθηση των προστατευόμενων μαρτύρων, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Αρχηγείου του Σώματος, με αφορμή τον θόρυβο για την εξαφάνιση των δύο μαρτύρων που δεν εμφανίστηκαν για να καταθέσουν στην ειδική επιτροπή της Βουλής. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά,

Η «Αικατερίνη Κελέση» αναζητήθηκε στην διεύθυνση κατοικίας που είχε δηλώσει στα βόρεια προάστια αλλά δεν ήταν εκεί. Επίσης της έγιναν κλήσεις στο κινητό τηλέφωνο που είχε δώσει στους αστυνομικούς αλλά το κινητό ήταν κλειστό.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, αναφέρεται ότι από το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της Ασφάλειας Αττικής, αναζητούνται, με βάση εντάλματα βίαιης προσαγωγής της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, οι μάρτυρες με τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση».

Επίσης, διευκρινίζεται ότι, «σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις της Εισαγγελίας Εφετών και τις εντολές της Εισαγγελίας Διαφθοράς, τα μέτρα προστασίας των παραπάνω προσώπων, των οποίων επιλαμβάνεται η Αστυνομία, αφορούν μόνο στη χρήση των παραπάνω κωδικών ονομασιών, αντί των πραγματικών στοιχείων ταυτότητάς τους καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέτρο, ώστε να διασφαλίζεται η πλήρης ανωνυμία τους».

Και στην ανακοίνωση τονίζεται:

«Κατά συνέπεια στα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται από την Αστυνομία δεν περιλαμβάνονται ούτε η φύλαξη, ούτε κάθε άλλου είδους παρακολούθηση των μαρτύρων. Η Αστυνομία παραμένει σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές των οποίων τις εντολές εφαρμόζει»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις