Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

"Καμπανάκι" από το ΚΕΔΜΟΠ που χάνει δότες από την Αθήνα

"Καμπανάκι" από το ΚΕΔΜΟΠ που ...

Το ΚΕΔΜΟΠ έχει δώσει σε 121 πάσχοντες

"Αφήστε μας να λειτουργήσουμε" ήταν η έκκληση που απηύθυναν χθες η πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου και ο καθηγητής αιματολογίας Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης, αναφερόμενοι στη διοίκηση του Εθνικού κέντρου Μεταμοσχεύσεων η οποία εδώ και 2 χρόνια δεν νομιμοποιεί το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών (ΚΕΔΜΟΠ)- Χάρισε Ζωή, του Πανεπιστημίου Πατρών.

Κι αυτό συμβαίνει μετά από 10 χρόνια λειτουργίας του ΚΕΔΜΟΠ, έχοντας πιστοποιήσει 65 χιλιάδες δότες και έχοντας δώσει 121 μοσχεύματα.

Χθες στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τους Τρεις Ιεράρχες που πραγματοποιήθηκαν στο πανεπιστήμιο, έγινε σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης η συνάντηση του ασθενούς Γιάννη Στάικου με τον Λεωνίδα Γαλαριώτη, τον άνθρωπο που δώρησε τον μυελό του και τον κράτησε στη ζωή.

Έχουμε ιδρύσει ένα Ινστιτούτου που αφορα το ΚΕΔΜΟΠ και τις κυταρρικές θεραπείες που είναι κάτι πολύ σύγχρονο και σε αυτό θα μας βοηθήσει ο Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας Αθανάσιος Κυριαζής. Όμως συνέχεια μας βασανίζουν οι ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας και ο ΕΟΜ με το πού ανήκει το ΚΕΔΜΟΠ. 

Πραγματικά αρχίζουμε και χάνουμε δότες διότι η Αθήνα θέλει να παρέμβει δυναμικά στις δικές μας  προσπάθειες" επεσήμανε η κ. Κυριαζοπούλου και πρόσθεσε "οι δότες του ΚΕΔΜΟΠ δεν πιστοποιούνται στην Πάτρα, ταλαιπωρούνται μεετά από τις αλλαγές που έκανε ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΜ κ. Καραμπίνης. Περιμένουμε από το νέο πρόεδρο να λύσει το πρόβλημα.

*Εφημερίδα Πελοπόννησος/ Μαρίνα Ριζογιάννη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being