Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε απόγνωση οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Σε απόγνωση οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι ...

Σε εργασιακή ομηρεία οι εργαζόμενοι

Στον «αέρα» βρίσκονται - για άλλη μια φορά - οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Ανοικτού Πανεπιστήμιου, που έχει έδρα την Πάτρα. Μάλιστα, ορισμένοι εξ’ αυτών εργάζονται στο Πανεπιστήμιο για πάνω από 10 χρόνια, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίες ανανεώνονται από τη διοίκηση του πανεπιστημίου.

Όπως πληροφορείται το thebest.gr, η σύμβαση των εργαζομένων έχει ανανεωθεί μέχρι τον Αύγουστο του 2020 και μετά ουδείς γνωρίζει τι θα γίνει…

Το γεγονός, όπως είναι λογικό, έχει φέρει σε απόγνωση τους εργαζομένους, οι οποίοι παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις – και από πολλές κυβερνήσεις – που έχουν λάβει ότι το ζήτημά τους θα επιλυθεί, παραμένουν σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας και το μέλλον τους είναι αβέβαιο.

Μάλιστα, όπως πληροφορείται το thebest.gr, το Σωματείο των Εργαζομένων Συμβασιούχων στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, απέστειλε πρόσφατα επιστολή προς τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ, όπου τους θέτει ξεκάθαρα το ερώτημα εάν πρόκειται να τους κρατήσουν στη δουλειά ή όχι. Η ίδια επιστολή, μάλιστα, απευθύνεται και στα μέλη ΔΕΠ, στους οποίους τίθεται το ερώτημα, εάν επιθυμούν να προτείνουν, την παραμονή των εργαζομένων στο Ανώτατο Ίδρυμα ή όχι.

Όπως αναφέρουν, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο θα πρέπει να πορευτεί με μόνο άξονα την ανάπτυξη και την παραμονή του στο υψηλότερο επίπεδο παροχής εκπαίδευσης και υπογραμμίζουν ότι το πανεπιστημιακό ίδρυμα δεν μπορεί να ταλανίζεται συνεχώς με ένα ζήτημα που αποτελεί παράγοντα αποσταθεροποίησης, τόσο για το ίδιο το ίδρυμα, όσο και για τους συμβασιούχους εργαζόμενους. Μάλιστα, το σωματείο τονίζει ότι το να κρύβεται το πρόβλημα κάτω από το χαλί, με νομοθετικές ανανεώσεις δεν αποτελεί λύση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις