Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΣΥΡΙΖΑ: Σε εντεταλμένη υπηρεσία η Ελένη Ράικου – Ο διάλογος με τον Γιάννη Ραγκούση

ΣΥΡΙΖΑ: Σε εντεταλμένη υπηρεσία η Ελένη ...

"Ο θησαυρός Ράικου αποδείχθηκε άνθρακας και τη φωτιά την έβαλε η ίδια"

Σε εντεταλμένη υπηρεσία, εντάσσουν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, την κατάθεση της Ελένης Ράικου στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης και αποτιμούν όσα είπε.

 «Προσερχόμενη, με μεγάλο ντόρο, στην προανακριτική επιτροπή, η κυρία Ράικου προσπάθησε να φέρει εις πέρας την αποστολή που της ανατέθηκε. Να πείσει δηλαδή τα μέλη της επιτροπής ότι το σκάνδαλο Novartis μετατράπηκε σε σκευωρία, μέσω κατασκευασμένων μαρτυριών», επισημαίνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορούν την κ. Ράικου ότι «αυτό το επιχείρησε, με μία μυθιστορηματικού τύπου κατάθεση, χωρίς αποδείξεις και ντοκουμέντα».

Όπως επισημαίνουν, η Ελένη Ράικου, «τελικά παραδέχτηκε, μετά από επίμονες ερωτήσεις βουλευτών, ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες κατέθεσαν, από το 2016 στις ΗΠΑ, και κρίθηκαν αξιόπιστοι εκεί, ώστε να τεθούν σε καθεστώς προστασίας και στη συνέχεια το 2017 κάποιοι από αυτούς κατέθεσαν και στις ελληνικές αρχές.

Το κυριότερο είναι, όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα, πως δεν γνωρίζει τι έχουν καταθέσει στις ΗΠΑ οι προστατευόμενοι μάρτυρες και άρα αποδέχτηκε ότι θα ήταν αδύνατο να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς της περί σκευωρίας και κατασκευασμένων μαρτυριών στην Ελλάδα.

Εν ολίγοις παραδέχτηκε ότι όλες οι κατηγορίες της εναντίον του κ. Παπαγγελόπουλου ήταν αβάσιμες και αστήρικτες».

Τελικά ο «θησαυρός Ράικου» αποδείχτηκε, για τη πλειοψηφία της επιτροπής, άνθρακες και τη φωτιά την έβαλε η ίδια, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μέλη της επιτροπής, παραθέτουν ως χαρακτηριστικό σημείο της κατάθεσης της κ. Ράικου, τη στιχομυθία με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση για το ζήτημα των προστατευομένων μαρτύρων, τις καταθέσεις των οποίων η κ. Ράικου έχει χαρακτηρίσει στημένες.

Ι. Ραγκούσης: Εσείς αυτούς που εδώ έχουν καταθέσει ως προστατευόμενοι μάρτυρες, μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, είπατε προηγουμένως ότι δεν τους γνωρίζετε.

Ε. Ράικου: Όχι.

Ι. Ραγκούσης: Ωραία. Επίσης, προηγουμένως είπατε ότι κάποιοι απ' αυτούς είναι κοινοί. Ότι ίσως ένας είναι διαφορετικός, σας έλεγε ο κ. Λάππας

Ε. Ράικου: Έτσι κατάλαβα από το έγγραφο που μου διάβασε.

Ι. Ραγκούσης: Ωραία.

Ι. Μπουγάς: Το λέει η κ. Τουλουπάκη.

Ε. Ράικου: Το λέει η Τουλουπάκη, ναι.

Ι. Ραγκούσης: Κυρία Ράικου, από την ώρα που οι μάρτυρες που έχουν καταθέσει στην Ελλάδα, είναι κάποιοι απ' αυτούς κοινοί με τους μάρτυρες που είχαν καταθέσει πριν από το 2017 στις Ηνωμένες Πολιτείες…

Ε. Ράικου: Το 2016, Αύγουστο.

Ι. Ραγκούσης: Το 2016, Αύγουστο…

Ε. Ράικου: Έτσι μου είχαν πει οι Αμερικανοί.

Ι. Ραγκούσης: Ωραία. Συνεπάγεται ότι η αξιοπιστία τους είχε κριθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες και κανένας Παπαγγελόπουλος δεν μπορούσε να τους έχει στήσει για να καταθέσουν εκεί. Και αφού αυτοί, λοιπόν, οι αξιόπιστοι μάρτυρες έχουν καταθέσει και στην Ελλάδα, πώς είναι δυνατόν να είναι σκευωρία την οποία έστησε ο Παπαγγελόπουλος, με μάρτυρες των οποίων η αξιοπιστία έχει διαπιστωθεί ερήμην του από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε ανύποπτο χρόνο;

Ε. Ράικου: Δεν ξέρουμε τι έχουν πει στις αμερικάνικες Αρχές. Δεν ξέρουμε ότι έχουν καταθέσει τα ίδια πραγματικά περιστατικά. Αφήστε να έλθουν οι καταθέσεις από εκεί και να αξιολογηθούν…

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις