Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι Ηπειρώτες της Πάτρας έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Οι Ηπειρώτες της Πάτρας έκοψαν την Πρωτο...

Την Κυριακή 19/1 το πρωί σε πανηγυρική όσο και συγκινητική ατμόσφαιρα

Την περασμένη Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, στις 11 το πρωί, ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών έκοψε, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, την 101η βασιλόπιτά του, εγκαινιάζοντας την είσοδό του στον δεύτερο αιώνα λειτουργίας του (1919-2020). Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Χάιδας Αλέξανδρος, καλωσόρισε τους φίλους και τα μέλη του Συλλόγου που κατέκλυσαν το "Σπίτι του Ηπειρώτη", εστιάζοντας στη διαχρονική συμβολή των Ηπειρωτών στη διαμόρφωση της οικονομικής, πολιτισμικής, θρησκευτικής και αρχιτεκτονικής εικόνας της Πάτρας. Επίσης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν παραδοσιακά Ηπειρώτικα κάλαντα από τα "τραγούδια της παρέας" και το πολυφωνικό τραγούδι "Σε περικαλώ βοριά μου" από το Σχήμα Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού του Συλλόγου, όπως, επίσης, να θαυμάσουν τις δημιουργίες των μικρών μας ζωγράφων του Εικαστικού Εργαστηρίου.

Η εκδήλωση έκλεισε με χορούς από το παιδικό χορευτικό τμήμα.

Προηγήθηκε δοξολογία μετά αρτοκλασίας στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας Πατρών στη μνήμη του προστάτη του Πανηπειρωτικού, Νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις, του επονομαζόμενου φουστανελά. Την υπερμεγέθη εικόνα του Αγίου, την οποία το 1876 φιλοτέχνησαν και δώρισαν οι Ηπειρώτες της Πάτρας, πλαισίωσαν μέλη του χορευτικού με παραδοσιακές φορεσιές. Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα των Ηπειρωτών της Πάτρας ευλόγησαν ο π. Αμβρόσιος από τον Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας και ο π. Χαράλαμπος από τον ιερό ναό Αγ. Διονυσίου Πατρών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης επιδόθηκε έπαινος στην κ. Μαντώ Κάτσιου, από την Πλακωτή Παραμυθιάς Θεσπρωτίας, για την διαρκή πολύτιμη προσφορά της τόσο από τη θέση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου όσο και από αυτή του μέλους του Συλλόγου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις