Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η πλατεία Γεωργίου ξανα... πρασινίζει μετά τις αντιδράσεις και το ρεπορτάζ του thebest.gr

Η πλατεία Γεωργίου ξανα... πρασινίζει με...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Εργασίες σε ολόκληρη την πλατεία- ΦΩΤΟ

Κινητοποιήθηκε ο Δήμος Πατρέων μετά τις αντιδράσεις χρόνων, καθώς και το προχθεσινό ρεπορτάζ του thebest.gr για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πλατεία Γεωργίου και κυρίως για την έλλειψη δέντρων. Μετά τις αντιδράσεις για τα ξηλωμένα και σε κάποιες περιπτώσεις τσιμεντωμένα δέντρα από τις βάσεις τους, πάνω στην πλατεία Γεωργίου, ο δήμος Πατρέων κινητοποιήθηκε. Θυμίζουμε ότι από τα 60 δέντρα που είχαν απομείνει στην πλατεία Γεωργίου, μετά την αποψίλωσή της στην ανάπλασή του 2006, τα τελευταία χρόνια 23 δέντρα είχαν κοπεί και δεν είχε αντικατασταθεί ούτε ένα.

Η πλατεία Γεωργίου κινδύνευε να ξεμείνει από δέντρα και τόσο το thebest.gr όσο και απλοί πολίτες είχαν προσέξει την έντονη αλλαγή στο πράσινο. Σε κάποιες περιπτώσεις και καθώς κάποια δέντρα είχαν αρρωστήσει και κοπεί μέχρι λίγο πιο πάνω από τη ρίζα, συνεργεία του δήμου είχαν προχωρήσει στο τσιμέντωμα της βάσης για να μην αναπτυχθούν άναρχα από τη ρίζα τους και προκαλέσουν επικίνδυνες καταστάσεις στο πλακόστρωτο της πλατείας.

Το πρωί της Τρίτης, συνεργεία του τομέα πρασίνου, έσκαψαν, αφαίρεσαν παλιές ρίζες και φύτεψαν νέα μικρά δέντρα, στις θέσεις των παλιών. Σύμφωνα με πληροφορίες το είδος των δέντρων που φυτεύονται είναι σφένδαμος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις