Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Παρουσιάζεται την Κυριακή στην Πάτρα το βιβλίο του Νικολάου Παπαδάκη για τον Ελευθέριο Βενιζέλο

Παρουσιάζεται την Κυριακή στην Πάτρα το ...

Στην αίθουσα του Επιμελητηρίου από τον κύκλο "μαγναύρα" για τον ευρύτερο Ελληνικό πολιτισμό

Ο κύκλος «μαγναύρα» για τον ευρύτερο ελληνικό πολιτισμό διοργανώνει εκδήλωση όπου θα παρουσιαστεί το βιβλίου «Ελευθέριος Βενιζέλος, ο άνθρωπος, ο ηγέτης» (βιογραφία) του Νικολάου Παπαδάκη (Παπαδή), Γενικού Διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Η εκδήλωση προγραμματίζεται να γίνει την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, στις 7:30 μ.μ. στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Μιχαλακοπούλου 58 (πεζόδρομος Ρήγα Φεραίου), στην Πάτρα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Τον ομιλητή θα προλογίσει ο Σήφης Μπουζάκης, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών με ολιγόλεπτη αναφορά στο θέμα "Ο Ελευθέριος Βενιζέλος για τη Γλώσσα, την Παιδεία, και τον Πολιτισμό: οι σημαντικότεροι σταθμοί".

Ο συγγραφέας του έργου Νικόλαος Παπαδάκης (Παπαδής) θα μιλήσει με θέμα «Στρατηγικές Επιλογές στην Εξωτερική Πολιτική του Ελευθερίου Βενιζέλου.»

Αποσπάσματα από τη βιογραφία θα διαβάσει ο Βαγγέλης Κακατσάκης, Δάσκαλος – Λογοτέχνης.

Ο Ελευθέριος K. Βενιζέλος υπήρξε εμβληματική μορφή της πολιτικής σκηνής και της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας. Ήταν Έλληνας πολιτικός που διετέλεσε πρωθυπουργός της Κρητικής Πολιτείας και 7 φορές Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Ως πολιτικός διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στο Κρητικό Ζήτημα καθώς και στα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας από το 1910 έως τον θάνατό του το 1936 στο Παρίσι σε ηλικία 71 ετών.

Το συνολικό πρόγραμμα της περιόδου 2019-20 του κύκλου «μαγναύρα» μπορείτε να το δείτε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες μέσω της ιστοσελίδας μας ή μέσω e-mail στην δ/νση [email protected] ή τηλεφωνικά στο 2610 225180 (ώρες καταστημάτων).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture