Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Προσοχή τι καίμε -για να ζεσταθούμε- για να μην "καούμε" - Στο "κόκκινο" τα αιωρούμενα σωματίδια στην Πάτρα

Προσοχή τι καίμε -για να ζεσταθούμε- για...

Τι λένε οι ειδικοί για το αναπνευστικό σύστημα γιατροί

Οι πρώτες καταγραφές του συστήματος αιθέρας του Πανεπιστημίου Πατρών, επιβεβαιώνουν πως και φέτος οι πατρινοί καίνε ότιδήποτε για να ζεσταθούν. Οι μετρήσεις δείχνουν πως ειδικά τις νυχτερινές ώρες και όταν πέφτει η θερμοκρασία, τα τζάκια και οι ξυλόσομπες παίρνουν φωτιά. Οι πενυμονολόγοι πάντως προειδοποιούν για την ακαταλληλότητα των καύσιμων υλικών που επιλέγονται από τους πολίτες...

Το βράδυ της, Δευτέρας διαπιστώθηκε σημαντική συγκέντρωση μικροσωματιδίων που κατα τόπους προκάλεσε αποπνικτικές συνθήκες στην ατμόσφαιρα της πόλης και κατ επέκταση στους πολίτες - ιδιαίτερα εκείνους με αναπνευστικά προβλήματα. Το ίδιο φαινόμενο επαναλήφθηκε -ως προς τις μετρήσεις- και το βράδυ της Τρίτης.

 

Τι λένε οι πνευμονολόγοι για το φαινόμενο

Οι συγκεντρώσεις μικρών αιωρούμενων σωματιδίων χτύπησαν κόκκινο ξανά σε νέο Λιμάνι, Κυψέλη, Κουκούλι, Αγυιά, Δεμένικα, Αγ Ανδρέα, Τριών Ναυάρχων, Καστελλόκαμπο, Ρίο, ενώ και στην υπόλοιπη πόλη οι τιμές μικροσωματιδίων κινήθηκαν σε αρκετά υψηλά επίπεδα.

Μέτρηση δικτύου ΑΙΘΕΡΑΣ 03-12-2019

Μέτρηση δικτύου ΑΙΘΕΡΑΣ 03-12-2019

Τη δυσοσμία, από την καύση διάφορων υλικών σε τζάκια και ξυλόσομπες διαπιστώνουν οι πολίτες κυρίως τις νυχτερινές ώρες, ενώ οι ειδικοί γιατροί συνιστούν προσοχή στους πολίτες που κάνουν επιλογή αμφιβόλου ποιότητας καύσιμων υλικών για να ζεσταθούν. Είναι επιβαρυντικό ιδιαίτερα για τους ίδιους που καίνε νοβοπάν, ελαιόκλαδα (δεδομένης και της περιόδου, οπότε και υπάρχει απόθεμα) και άλλα ξύλα με προσμίξεις χημικών.

Εξάλλου οι πατρινοί έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται αναλυτικά ανά περιοχή, για τις τιμές που καταγράφει το δίκτυο Αιθέρας, του Εργαστηρίου Φυσικής Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών μέσω του διαδικτύου και του ιστότοπου patrasair.gr. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις