Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το νέο φιλμ του Πολάνσκι "Κατηγορώ...!" τον Γενάρη 2020 στην Ελλάδα

Το νέο φιλμ του Πολάνσκι "Κατηγορώ....

Γνωρίζει ήδη καλλιτεχνική & εμπορική επιτυχία στη Γαλλία

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Ρόμαν Πολάνσκι στα 86 του χρόνια σήμερα, σκηνοθέτησε τους Ζαν Ντιζαρντέν, Λουί Γκαρέλ, Εμανουέλ Σενιέ και Γκρεγκορί Γκαντεμπουά σε μια μοναδική ταινία που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα που δίχασαν τη Γαλλία στα τέλη του 19ου αιώνα.

Τίτλος της νέας του αυτής αξιόλογης ταινίας που πήρε στο 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας τον Αργυρό Λέοντα και το βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου ενώ ήδη έχει πάει καλά στο Γαλλικό box office, είναι «Κατηγορώ...! - J' Accuse» και έρχεται τον Ιανουάριο στις κινηματογραφικές αίθουσες σε διανομή από την ODEON. Θα την δούμε και στην Πάτρα.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Το 1894, ο Γάλλος λοχαγός Άλφρεντ Ντρέιφους κατηγορείται άδικα για προδοσία και καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη στο Νησί του Διαβόλου. Ο Ρόμαν Πολάνσκι («Το Μωρό της Ρόζμαρι», «Chinatown», «Ο Πιανίστας» με τον Άντριεν Μπρόντι για το οποίο και τιμήθηκε με το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας) με την νέα του ταινία μας παραθέτει μια άλλη οπτική της Υπόθεσης Ντρέιφους, καθώς αφηγείται την ιστορία από την πλευρά του άνδρα που βοήθησε στην σύλληψη του λοχαγού, πριν ανακαλύψει την αλήθεια. Η ταινία όπως προείπαμε διακρίθηκε με τον Αργυρό Λέοντα και το βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

O Πολάνσκι έχει γεννηθεί 18 Αυγούστου του 1933 στο Παρίσι με Πολωνοεβραικές ρίζες καταγωγής. Στην Αμερική εκκρεμεί από το 1978 ένταλμα σύλληψης του και δεν μπορεί να πάει. ο 47χρονος Γάλλος ηθοποιός Jean Dujardin τιμήθηκε το 2011 με το Όσκαρ α' ανδρικού ρόλου για το εξαιρετικό "The Artist".

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture