Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ενημέρωση από τη Διοίκηση της Μέριμνας ζητούν οι γονείς

Ενημέρωση από τη Διοίκηση της Μέριμνας ζ...

Μετά τις καταγγελίες

Ενημέρωση από τη διοίκηση της Μέριμνας ζητά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Θ.Π.Κ. ΜΕΡΙΜΝΑ, μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί κακοδιαχείρισης. Η ανακοίνωση του συλλόγου έχει ως εξής:

«Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Θ.Π.Κ. ΜΕΡΙΜΝΑ παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ανησυχία τις καταγγελίες δύο μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου, που ήρθε σε γνώση μας με δημοσίευμα που καταχωρήθηκε στον τοπικό τύπο και αφορά παρατυπίες στην πρόσληψη προσωπικού και στην οικονομική διαχείριση του ΜΕΡΙΜΝΑ. Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του κέντρου, οφείλει να στείλει αυστηρό μήνυμα προς όλους τους εμπλεκόμενους και προς το Δ.Σ. του Θ.Π.Κ. «ΜΕΡΙΜΝΑ» ότι πρέπει να είναι προσεκτικοί στις ενέργειές τους, ώστε να μην διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του κέντρου, και πολύ περισσότερο να μην διανοηθεί κανείς να “χρησιμοποιήσει” με οποιονδήποτε τρόπο τα παιδιά μας που φοιτούν στο κέντρο για ιδιοτελείς σκοπούς.

Η οικονομική διαχείριση πρέπει ασφαλώς να είναι διαφανής, νομιμότατη, ελεγχόμενη χωρίς να δημιουργεί την παραμικρή αμφιβολία και υποψίες κακοδιαχείρισης σε κανένα και πολύ περισσότερο στα μέλη του ίδιου του Δ.Σ.

Η δε διαδικασία προσλήψεων και απολύσεων του προσωπικού, πρέπει επίσης να ακολουθεί τις νόμιμες διαδικασίες, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας, με επιστημονικά και αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης, χωρίς νεποτισμούς και ρουσφέτια, με ηθικά ορθές αποφάσεις και με μοναδικό κριτήριο το καλό των παιδιών.

Μετά το δελτίο τύπου που εξέδωσε το Δ.Σ. του Θ.Π.Κ. «ΜΕΡΙΜΝΑ» με αριθ. Πρωτ.1503-21/11/2019 δίνοντας απαντήσεις στις δημόσιες αυτές καταγγελίες περί διαδικασίας προσλήψεων, νεποτισμού και κακοδιαχείρισης, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, καλεί το Δ.Σ. του Θ.Π.Κ. «ΜΕΡΙΜΝΑ» να μας ενημερώσει άμεσα και να δώσει υπεύθυνες και τεκμηριωμένες απαντήσεις. Επισημαίνουμε ότι επιβάλλεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και τυπικό τηρώντας κατά γράμμα τις τον εσωτερικό κανονισμό, ώστε να μην επιτρέψουν να αμφισβητηθεί και να σπιλωθεί το όνομα του ΜΕΡΙΜΝΑ, ούτε να δημιουργούνται υπόνοιες για τη χρηστή διοίκηση και διαχείριση.

 Το οφείλει στα παιδιά μας, στους γονείς, στην κοινωνία της Πάτρας, στην πολιτεία και στους κοινωνικούς φορείς που στηρίζουν έμπρακτα το έργο του κέντρου. “Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά πρέπει και να φαίνεται τίμια”

Ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για μια κοινωνική δομή που προσφέρει πάνω από πενήντα χρόνια πολύτιμες υπηρεσίες σε παιδιά με αναπηρία και στις οικογένειές τους. Οι σχέσεις μεταξύ παιδιών-γονέων-διοίκησης-προσωπικού-πολιτείας και τοπικής κοινωνίας πρέπει να διατηρούνται σε άριστο επίπεδο και να είναι αδιατάρακτες. Έχουμε υποχρέωση να το παλέψουμε και να το πετύχουμε, χωρίς παραχωρήσεις.

Για τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Θ.Π.Κ. “ΜΕΡΙΜΝΑ” Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Η Γραμματέας Ιωάννης Λαζανάς Ανθούλα Παχή Πρεσβύτερος».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις