Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καρε καρέ η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Αιγιάλειας και Καλαβρύτων Ιερώνυμου - ΦΩΤΟ

Καρε καρέ η ενθρόνιση του νέου Μητροπολί...

Πανηγυρικό το κλίμα στο Αίγιο για την υποδοχή του νέου Μητροπολίτη

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης υποδέχθηκε σήμερα, Σάββατο 23 Νοεμβρίου η πόλη του Αιγίου το νέο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο.

Τον νέο Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμο, ο οποίος έφτασε συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, υποδέχθηκε κλήρος και λαός στην πλατεία Αγίας Λαύρας.

Στην συνέχεια ο Τοποτηρητής Μητροπολίτης πρ. Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος καλωσόρισε τον νέο Ποιμενάρχη και του παρέδωσε την ποιμαντορική ράβδο.

Ακολούθησε η προσφώνηση του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημητρίου Καλογερόπουλου στην πλατεία Αγίας Λαύρας και η αντιφώνηση του Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Ιερωνύμου.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερώνυμος με πομπή κατευθύνθηκε προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ναό Φανερωμένης, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή της Ενθρονίσεως.

Στον Ιερό Ναό Φανερωμένης πλήθος πιστών υποδέχθηκαν αναφωνώντας το ΑΞΙΟΣ τον νέο Μητροπολίτη Καλαβρύτων Ιερώνυμο και ακολούθως ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος ανέγνωσε την απόφαση της εκλογής του νέου Μητροπολίτη.

Ο Τοποτηρητής Μητροπολίτης πρ. Καλαβρύτων Αμβρόσιος στην προσφώνησή του μεταξύ άλλων τόνισε: "Η καρδία μας πλημμυρίζει από ευγνωμοσύνη προς την Υπεραγία Θεοτόκο, η οποία σας επέλεξε και σας έφερε κοντά μας ως ποιμένα των ψυχών και των σωμάτων. Επιθυμώ να σας τονίσω ότι από σήμερα είστε ο απόλυτος μονάρχης, ο εξουσιαστής και αυθέντης της εκκλησιαστικής ταύτης επαρχίας εις τύπον και τόπον Χριστού και ουδεμία εξάρτηση έχετε εξ εμού".

Στον ενθρονιστήριο λόγο του ο νέος Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος μεταξύ άλλων ανέφερε: "Έρχομαι κοντά σας, αδελφοί τίμιοι, «ου καθ’ υπεροχήν λόγου ή σοφίας», ουχί αυτόκλητος αλλά θεόκλητος και σφόδρα επιποθών να καταστώ και δημόκλητος, αλλ’ εν συνοχή καρδίας και συστολή πνεύματος διαπορών δι’ όσα σήμερον, ένδοξα τε και θαυμάσια, τελεσιουργούνται στο ταπεινόν μου πρόσωπον και δοξολογών το υπερύμνητον όνομα του Τρισαγίου Θεού. Από του ύψους του Επισκοπικού μου θρόνου, που ομοιάζει δι’ εμέ περισσότερον με ικρίωμα Σταυρού και ουδόλως με θρόνον εξουσίας και ανέσεων, σας αγκαλιάζω όλους νοερώς και αδελφοποθήτως".

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε: "Μετά βαθείας συγκινήσεως ατενίζω προς το σεπτόν και τετιμημένον πρόσωπον του γεραρού γέροντος, ευεργέτου και διδασκάλου μου, πολιού Μητροπολίτου Αμβροσίου, του άχρι της παρούσης στιγμής Τοποτηρητού της ιεράς αυτής ολκάδος. Πανσεβάσμιε γέροντα, έως τέλους θα αγωνισθώ να είμαι για Σας υιός ολοπρόθυμος και ευγνώμων. Ευχηθείτε για μένα".

Κλείνοντας ο κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε: "Θα αγωνισθώ ώστε όλοι σας να βρείτε στο ταπεινό μου πρόσωπο, Επίσκοπο και Πατέρα που καταλαβαίνει τις ανάγκες σας, αισθάνεται τους σταυρούς που φέρετε στους ώμους σας, που έρχεται όχι ως εξουσιαστής αλλά ως διάκονος Ιησού Χριστού, «τύπος γινόμενος των πιστών εν έργω, εν λόγω, εν αναστροφή»."

πηγή:romfea

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις