Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Εχθροί τους είναι οι καπνιστές

Εχθροί τους είναι οι καπνιστές

Του Φίλιππου Ε. Σερεπίσου

Εποχές ποτοαπαγόρευσης στην Αμερική του 20, και κυνήγι μαγισσών φέρνει στον νού, ο νέος χουντονόμος της καθολικής καπνοαπαγόρευσης.  Ο νόμος δεν στρέφεται εναντίον του καπνού, όπως λέει ο υπέρμαχος της υγιεινής ζωής και διατροφής Μητσοτάκης ( άλλος health freek ήταν ο Γ. Παπανδρέου).

Στρέφεται ξεκάθαρα εναντίον καπνιστών και καταστηματαρχών. Χώρια το παραμύθι που παπαγαλίζουν πολιτικάντηδες και media  ότι έτσι γίνεται και <<έξω>> . Αλήθεια; Γιατί οι κουτόφραγκοι όπως τους λέμε εμείς οι πονηροί, που ψάχνουμε μέσα στον επαρχιωτισμό μας Τσιτσιπάδες για εθνική ανάταση, οι Γερμανοί και Γάλλοι δίνουν δικαίωμα επιλογής στον κάθε επιχειρηματία αν θέλει το καταστημά του να είναι για καπνιστές η μη;

Ο προηγούμενος νόμος του συριζα που έδινε άδεια καπνιζόντων, ήταν σαφώς πιο κοντά στα ευρωπαικά δεδομένα, μια και το κράτος θα είχε έσοδα και  θα χορηγούσε αυτό που είναι αυτονόητο σε μια δημοκρατία το δικαίωμα της επιλογής. Ιδεοληπτικός είναι ο συγκεκριμένος νόμος, αποκύημα των οπαδών της πολιτικής ορθίλας.

 Ξέχασε ο νομοθέτης να προβλέψει κουρά εν χρώ και δημόσια διαπόμπευση για τον καπνιστή που θα συλληφθεί να καπνίζει όχι σε σε κλειστό χώρο, εκεί θα πρέπει η ποινή να είναι δημόσιο μαστίγωμα, αλλά σε νάιλον με ανοικτή την οροφή. Το ότι για να κάνω μια ρύθμιση στην δεη ζώντας στην εποχή του πυριτίου, σε ευρωπαική (χά) χώρα πρέπει να κάνω 50 χιλιόμετρα και να στηθώ στην ουρά για ώρες γιατί οι ακριβοπληρωμένοι δεν είναι ικανοί να στήσουν  έναν κόμβο στο διαδίκτυο δεν το λέει κανένας.

Ότι πάω τον πατέρα μου στον Αγ. Ανδρέα στα εξωτερικά ιατρεία στις 10 το πρωί, και φεύγω στις δέκα το βράδυ πάλι δεν απασχολέί κανέναν Κικίλια. Το ότι έφαγα στα δικαστήρια 8 χρόνια από την ζωή μου για μία γράνα! που μου καταπάτησαν πάλι δεν απασχολεί το κράτος που στα 16 μου, μου πουλούσε το πρώτο μου πακέτο τσιγάρα.

 Στην πυρά οι καπνιστές, και επειδή δεν είμαι μαζοχιστής να πληρώνω στα μαγαζιά και να κρυώνω από πάνω, κάθομαι σπίτι ή μαζευόμαστε με φίλους να κκαπνίσουμε, να δούμε ματς , να πιούμε αλκοολ. Τι θα κάνουν τα μαγαζιά ψυχαγωγίας; Δεν ξέρω ρωτήστε τους ευφυείς που ανήγαγαν την ολική απαγόρευση σε νέα μεγάλη ιδέα για το έθνος ( η τελευταία ήταν οι ολυμπιακοί αγώνες του 2004 που μας διαλύσανε σαν χώρα).

Όταν λοιπόν με κάνετε πραγματικά ευρωπαίο πολίτη, να μην ξεροσταλιάζω στις ουρές, στην δεη, στα νοσοκομεία στα δικαστήρια στο δημόσιο να επανέλθετε. Και υπόψιν σε αυτή την χώρα τον ρουφιάνο δεν τον αγάπησε ποτέ κανείς…

Φίλιππος Ε. Σερεπίσος.

Υ.Γ Στα εφηβικά μου χρόνια αρχές δεκαετίας 80 με επιλογή μου εντάχθηκα στην οννεδ και στην ΝΔ ακριβώς γιατί πίστευα και πιστεύω στην ελεύθερη επιλογή. Με φρίκη έβλεπα τους Χόνεκερ και τους Τσαουσέσκου. Τώρα η επιλογή που είναι;

Υ.Γ 2 Φυσικά δεν διαφωνεί κανείς για την απαγόρευση σε εστιατόρια, νοσοκομεία παιδικές χαρές κλπ. Η διαφωνία είναι για τα καφέ και μπαράκια. Έπρεπε να δίνει την επιλογή ο νομοθέτης όπως συμβαίνει και στην Εσπερία.

ΥΓ 3. Κακώς ταυτίστηκε ο Μητσοτάκης .με την εφαρμογή ή όχι του νόμου. Θα χρεωθεί τυχόν αποτυχία;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις