Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γρ. Αλεξόπουλος: Οι αγώνες  του Πολυτεχνείου παραμένουν ζωντανοί, όπως και οι ιδέες του

Γρ. Αλεξόπουλος: Οι αγώνες  του Πολυτεχν...

Δήλωση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτεύουσα Ξανά!»

Σε δήλωσή του για την επέτειο του Πολυτεχνείου ο επικεφαλής της δημοτικής  παράταξης «Πρωτεύουσα Ξανά!» Γρηγόρης Αλεξόπουλος αναφέρει τα εξής:  

"Η 17η Νοέμβρη είναι ημέρα μνήμης των αγώνων των νέων ανθρώπων και των φοιτητών, για δημοκρατία, ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, ισονομία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια. Αυτοί οι αγώνες μας διδάσκουν διαχρονικά την ανάγκη της ενότητας και της συνεργασίας, την αξία του συλλογικού συμφέροντος έναντι του ατομικού και το χρέος της αντίστασης απέναντι σε όσα και όσους περιορίζουν την ελπίδα μας ή πολεμούν τα δικαιώματά μας.

Αυτούς τους αγώνες της νέας γενιάς και του φοιτητικού κινήματος, οφείλουμε να τους τιμήσουμε και να τους περιφρουρήσουμε από οποιαδήποτε ακρότητα, αστοχία, ή αυταρχισμό, από οποιαδήποτε προσπάθεια διαστρέβλωσης του νοήματός τους.

Το Πολυτεχνείο μας καλεί διαχρονικά όλους σε κοινούς αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη, κοινωνική συνοχή, κοινωνική πρόοδο. Μας καλεί σε νέους αγώνες για το δικαίωμα στην ελευθερία της σκέψης, της άποψης και της έκφρασης. Για το δικαίωμα στην παιδεία που αποτελεί προϋπόθεση της γνώσης και βασικό πυλώνα για την καλλιέργεια  προοδευτικών απόψεων και το μεγάλωμα ουσιαστικά ελεύθερων ανθρώπων.

Ας σεβαστούμε λοιπόν τη θυσία όσων εκείνο τον Νοέμβρη του 1973 πάλεψαν για αυτά που εμείς παραλάβαμε ως δεδομένα και ας σταθούμε στο ύψος του χρέους μας να προστατέψουμε όσα κατέκτησαν για μας και πρέπει να μας διδάξουν, να μας δείξουν το δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις