Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Η Alibaba έβγαλε 30 δις δολάρια μέσα σε 16 ώρες, τη φετινή ημέρα των εργένηδων! Ο φτωχός καθηγητής που την ίδρυσε

Η Alibaba έβγαλε 30 δις δολάρια μέσα σε ...

Το οικονομικό μέγεθος αντιστοιχεί σε περισσότερο από 80% των πωλήσεων της αμερικανικής ανταγωνιστικής Amazon.com το τελευταίο τρίμηνο.

H κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba κατέγραψε πωλήσεις άνω των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε 16,5 ώρες κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης εδώ και 11 χρόνια «Ημέρας των Εργένηδων».

Σύμφωνα μάλιστα με το BBC και το Reuters με τα έσοδα από την φετινή 11η Νοεμβρίου η εταιρεία Alibaba πάει για ρεκόρ 11ετίας.

Το μέγεθος αντιστοιχεί σε περισσότερο από 80% των πωλήσεων της αμερικανικής ανταγωνιστικής Amazon.com το τελευταίο τρίμηνο.

Η αγοραστική 24ωρη φρενίτιδα της εν λόγω ημέρας ξεκίνησε με ένα γκαλά με πρωταγωνίστρια την Taylor Swift.

Επίσης είναι η πρώτη «Ημέρα των Εργένηδων» μετά την αποχώρηση του ιδρυτή της εταιρείας, Τζακ Μα, ενός φτωχού καθηγητή αγγλικών ο οποίος είχε την ιδέα δημιουργίας της πλατφόρμας που τον έκανε παμπλουτο και πανίσχυρο μέσα σε λίγα μόλις χρόνια.

Ο ισχυρός άνδρας του κινεζικού κολοσσού αποχώρησε πέρυσι για να ασχοληθεί με τη φιλανθρωπία και την εκπαίδευση.

Η Alibaba εφηύρε αυτήν την ημέρα ως απάντηση στην Ημέρα των Ερωτευμένων και τον Άγιο Βαλεντίνο. Σήμερα η «Ημέρα των Εργένηδων» είναι το μεγαλύτερο γεγονός λιανικών πωλήσεων στον κόσμο ξεπερνώντας την Black Friday και τη Cyber Monday μαζί.

Όταν ξεκίνησε το 2009 συμμετείχαν μόλις 37 εμπορικές εταιρείες και στόχος ήταν η ενημέρωση του αγοραστικού κοινού για την αξία των διαδικτυακών πωλήσεων. Σήμερα στο εν λόγω γεγονός συμμετέχουν περισσότερες από 200.000 εμπορικές εταιρείες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έφτασε το ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε πωλήσεις μετά από το πρώτο λεπτό συναλλαγών κατά τη φετινή «Ημέρα των Εργένηδων».

Η Alibaba εξακολουθεί να κυριαρχεί στην διαδικτυακή αγορά προϊόντων, όχι όμως χωρίς την ύπαρξη ανταγωνισμού από την JD.com, αλλά και την Pinduoduo, με την δεύτερη να δραστηριοποιείται στις κινεζικές κωμοπόλεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις