Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξερόλακκα: Διαρροή και δυσοσμία - Αποκλεισμό του ΧΥΤΑ σκέφτονται κάτοικοι

Ξερόλακκα: Διαρροή και δυσοσμία - Αποκλε...

Καταγγελία και διαμαρτυρία

Βρόμα και δυσωδία από την Ξερόλακκα, ανέβλυζε χθες για ώρες, ο αγωγός μεταφοράς λυμάτων του ΧΥΤΑ προς το δίκτυο του βιολογικού καθαρισμού της Πάτρας, καθώς υπερχείλισε λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που προηγήθηκαν.

Όπως φαίνεται  και στις φωτογραφίες, νερό καφέ χρώματος έβγαινε από το φρεάτιο και κυλούσε κατά μήκος του δρόμου, καταλήγοντας στην κοίτη του χειμάρρου Καραβά, που συνδέεται με τον Μείλιχο, ο οποίος εκβάλλει με την σειρά του, στον Πατραϊκό κόλπο.

Όπως κατήγγειλε στην «Πελοπόννησο» ο πρόεδρος τοπικού συλλόγου και μέλος της συντονιστικής επιτροπής φορέων και κατοίκων πέριξ του ΧΥΤΑ Ξερόλακκας Γιώργος Βασιλόπουλος, ο αγωγός ανέβλυζε λύματα για πάνω από δύο ώρες, για πολλοστή φορά.

Το φαινόμενο παρατηρήθηκε και πριν από τρεις ημέρες, όταν και πάλι υπήρξαν έντονες βροχοπτώσεις και όπως τόνισε, οφείλεται στον υπερκορεσμό του ΧΥΤΑ Ξερόλακκας.

Στο σημείο έσπευσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Ασπράγκαθος που ενημερώθηκε για το πρόβλημα και αμέσως κατευθύνθηκε στον ΧΥΤΑ Ξερόλακκας αφού κάλεσε συνεργείο για την απόφραξη του αγωγού.

Ο κ. Βασιλόπουλος αναφέρει ότι οι περίοικοι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής με την κατάσταση στον ΧΥΤΑΝ και τονίζει ότι είναι επιβεβλημένο να κλείσει γιατί δημιουργεί σοβαρά προβλήματα μόλυνσης του περιβάλλοντος και του υδροφόρου ορίζοντα.

Οι κάτοικοι σκέφτονται  να προβούν σε αποκλεισμό του ΧΥΤΑ ενώ ο κ. Βασιλόπουλος θυμίζει ότι στις 17 Ιουλίου 2010 ο ίδιος είχε συλληφθεί μαζί με τον σημερινό Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη για τον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ ο οποίος είχε πει ενώπιον του εισαγγελέα ότι οι κάτοικοι είχαν απόλυτο δίκιο κι ότι η Ξερόλακκα έπρεπε να κλείσει αμέσως.

«Φυσικά και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές φέρουν μεγάλη ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση. Αλλά παράλληλα σας θυμίζω ότι δέσμευση του σημερινού δημάρχου όταν είχε εκλεγεί από το 2014, ήταν ότι θα έλυνε πρώτα το πρόβλημα του βιοαερίου και ότι μέσα στην πρώτη θητεία του θα έλυνε και το πρόβλημα των απορριμμάτων. Σήμερα όμως βρισκόμαστε ακόμα στο μηδέν» λέει ο κ. Βασιλόπουλος .

 

Πηγή εφημερίδα Πελοπόνννησος

φωτό από εφημερίδα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις