Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξεκινά από σήμερα η μεταφορά προσφύγων από το Αιγαίο στην ενδοχώρα-Στην "αναμονή" η Αχαΐα

Ξεκινά από σήμερα η μεταφορά προσφύγων α...

Στις δομές όπου έχει αποφασιστεί να φιλοξενηθούν

 

Συνολικά 700 πρόσφυγες αιτούντες άσυλο αναμένονται να μεταφερθούν σήμερα, Δευτέρα, από τη Σάμο στον Πειραιά και από εκεί σε δομές στην ενδοχώρα.Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει γνωστός, αύριο θα φτάσει στο λιμάνι της Σάμου το ταχύπλοο PAROS Jet το οποίο θα παραλάβει τους αιτούντες άσυλο.

Στη Σάμο ζουν σήμερα περισσότεροι από 6.500 αιτούντες άσυλο, δηλαδή μεταφέρονται περισσότεροι από το 10% του σχετικού πληθυσμού του νησιού.

Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του μήνα θα μετακινηθούν τουλάχιστον άλλοι 2.000 προς την ηπειρωτική Ελλάδα.

Οι παραπάνω ενέργειες γίνονται στο πλαίσιο του σχεδιασμού του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη μετακίνηση μέχρι το τέλος Νοεμβρίου «μεγάλου αριθμού πολιτών τρίτων χωρών αιτούντων άσυλο από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών του Αιγαίου προς χώρους υποδοχής με αναλογική διασπορά σε όλες τις περιφέρειες της ενδοχώρας», υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Πληροφορίες της προηγούμενης εβδομάδας ανέφεραν οτι θα υπάρξουν δύο μονάδες στο Δίστομο και την Αντίκυρα Βοιωτίας, 4 μονάδες στην Αχαΐα και συγκεκριμένα στο Ρίο, την Πάτρα, στην Αγυιά και κοντά στο Βουπράσιο, ενώ ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει ξενοδόχοι στο χωριό Καινούργιο Αιτωλοακαρνανίας, στην Ευρυτανία και έξω από την Ιεράπετρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις