Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

20.000 πρόσφυγες έρχονται στην ενδοχώρα – Τι θα γίνει στην Αχαΐα;

20.000 πρόσφυγες έρχονται στην ενδοχώρα ...
Βγενόπουλος Φάνης

Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Σε εφαρμογή μπαίνει ο σχεδιασμός του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο ανέλαβε την ευθύνη του προσφυγικού μετά την κατάργηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, για την μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά του Αιγαίου στην ενδοχώρα.

Ήδη όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο, προγραμματίζεται η μετακίνηση περίπου 1.000 αιτούντων άσυλο από τα νησιά του Αιγαίου προς την ενδοχώρα τις επόμενες ημέρες και μέχρι τη Δευτέρα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ειδικού Γραμματέα Υποδοχής, Μάνου Λογοθέτη, ιδιαίτερη προτεραιότητα θα δοθεί στην αποσυμφόρηση της Σάμου. Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του μήνα θα μετακινηθούν τουλάχιστον άλλοι 2.000 προς την ηπειρωτική Ελλάδα.

Οι παραπάνω ενέργειες γίνονται στο πλαίσιο του σχεδιασμού του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη μετακίνηση μέχρι το τέλος Νοεμβρίου «μεγάλου αριθμού πολιτών τρίτων χωρών αιτούντων άσυλο από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών του Αιγαίου προς χώρους υποδοχής με αναλογική διασπορά σε όλες τις περιφέρειες της ενδοχώρας», υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε την Πέμπτη στους βουλευτές της ΝΔ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για τις βασικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για το άσυλο ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν μεταφερθεί από τα νησιά στην ενδοχώρα 20.000 άνθρωποι. Θα είναι όλοι οικογένειες. Θα υπάρξει ισοκατανομή και θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία και σε δομές που θα έχουν τις στοιχειώδεις υποδομές δηλαδή, θα πληρούν συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Στο μεταξύ όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Star, το μεσημέρι της Παρασκευής, θα υπάρξουν δύο μονάδες στο Δίστομο και την Αντίκυρα Βοιωτίας, 4 μονάδες στην Αχαΐα και συγκεκριμένα στο Ρίο, την Πάτρα, στην Αγυιά και κοντά στο Βουπράσιο, ενώ ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει ξενοδόχοι στο χωριό Καινούργιο Αιτωλοακαρνανίας, στην Ευρυτανία και έξω από την Ιεράπετρα.

Το thebest.gr επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, ο οποίος βρίσκεται σε περιοδεία στην Αιτωλοακαρνανία, για το θέμα. Ο κ. Φαρμάκης δήλωσε ότι δεν γνωρίζει κάτι επί τους θέματος και πως στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν έχει γίνει γνωστός ο σχεδιασμός του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την κατανομή των κέντρων φιλοξενίας των προσφύγων.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Αχαΐας Δημήτρης Διαμαντόπουλος, με τον οποίο επικοινώνησε το thebest.gr, καθώς δήλωσε πως δεν γνωρίζει κάποιον ξενοδόχο που να έχει εκδηλώσει πρόθεση συμμετοχή στο πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Δείτε το ρεπορτάζ του Star στο οποίο μεταδόθηκαν οι πληροφορίες για τη δημιουργία τεσσάρων χώρων φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις