Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

"Πελετίδης: ένας Δήμαρχος παλαιάς κοπής"

"Πελετίδης: ένας Δήμαρχος παλαιάς κοπής"

Του Νίκου Χαλαζιά

Είναι ένας δήμαρχος παλαιάς κοπής. Δεν έχει όραμα για την Πάτρα. Του λείπουν οι ανοιχτοί ορίζοντες. Τα μεγάλα πρότζεκτ δεν τα ξέρει. Μπορεί και να παίρνει εντολές από τον Περισσό.

Ένας κάτοικος του νότιου τομέα της Πάτρας δεν τα γνωρίζει, βέβαια, όλα αυτά. Κάθεται όμως και απολαμβάνει το πάρκο που έφτιαξε αυτή η Δημοτική Αρχή. Όπως και να το κάνεις, είναι μια όαση για την πόλη μας. Αλλά και ένας κάτοικος του κέντρου, κατηφορίζοντας τη Μαιζώνος, βλέπει τους φορτωτές και τα φορτηγά στο κτίριο του Αρσακείου. Κάτι γίνεται και κει. Ένα προ πολλού παρατημένο Αρσάκειο, θα είναι στο κοντινό μέλλον λειτουργικό,  έτοιμο να στεγάσει υπηρεσίες και να δώσει μια άλλη πνοή στην περιοχή. Ίσως έτσι να εξοικονομηθούν και χρήματα για το Δήμο. Και ακριβώς δίπλα, στην οδό Μανιακίου, ένα παλιό οίκημα, που είχε αφεθεί εδώ και χρόνια στην τύχη του, ανακαινίζεται για να στεγάσει ένα παιδικό σταθμό.

Μια ταλαίπωρη νοικοκυρά σέρνει το καροτσάκι της για τη Λαϊκή, πάνω στην άρτι ασφαλτοστρωθείσα οδό Μητροπολίτη Δέρκων, πάνω από την πλατεία Νόρμαν. Αυτή, ντε, που πριν από μια βδομάδα θύμιζε βομβαρδισμένη Βαγδάτη. Και που τόσοι και τόσοι δήμαρχοι, εδώ και τριάντα χρόνια δεν την είχαν προσέξει. Ίσως γιατί ήταν απασχολημένοι με τα μεγάλα πρότζεκτ.  Ίσως, πάλι, γιατί δεν καταδέχονταν να περπατήσουν στις γειτονιές της Πάτρας. Όπως ο τωρινός, που συχνά πυκνά περπατάει στο δρόμο με την τσάντα στο χέρι, ανταλλάσσοντας «καλημέρες» και ακούγοντας τους συμπολίτες του.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Ο Πελετίδης είναι ένας Δήμαρχος παλαιάς κοπής…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις