Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ, η Εντιμότητα

Πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ, η Εντιμότητα

Του Τάκη Γεωργακόπουλου, γιατρού-πρώην αντιπροέδρου ΕΟΠΥΥ

Στα 3 χρόνια, 7 μήνες και 14 ημέρες που ήμουνα στον ΕΟΠΥΥ, ως αντιπρόεδρος, διαπίστωσα και από τα μέσα, το χαρακτηριστικό της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ: την Εντιμότητα! Ένα χαρακτηριστικό διακυβέρνησης που δεν υπήρξε στα άλλα δύο κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όσο εναλάσσοντο στην εξουσία.

Σε ένα περιβάλλον ασφυκτικής θεσμικής και δημοσιονομικής επιτήρησης αλλά και με έναν κρατικό μηχανισμό που υπονόμευε, πολλές φορές από τα μέσα, αρκετές σοβαρές προσπάθειες αλλαγών, καταφέραμε να δημιουργήσουμε ρήγματα κοινωνικής πολιτικής πάνω στα οποία θα βασιζόταν η συνέχιση της πολιτικής μας και μετά την έξοδο από την μνημονιακή επιτήρηση.

Είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα των 4πλών εκλογών; Ασφαλώς όχι! Οφείλουμε συνεπώς, να αποτιμήσουμε το αποτέλεσμα με ψυχραιμία, ρεαλισμό και ειλικρίνεια. Οφείλουμε ταυτόχρονα να ακούσουμε και τα νέα μέλη μας γι αυτό το γεγονός, να αφουγκραστούμε τις αγωνίες τους αλλά και να μιλήσουμε μεταξύ μας, πολιτικά, στην πορεία προς το Συνέδριο. Το σημαντικό για όλους είναι, να αποφεύγουμε τα λάθη που μας πισωγυρίζουν και που τραυματίζουν την Αριστερά και τους Αριστερούς.

Οι πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν στην διακυβέρνηση της χώρας, δύο φορές το 2015 σε πιό δύσκολες συνθήκες, θα μας ξαναεμπιστευθούν, επειδή θα διαπιστώσουν και πάλι, πόσο εξαπατήθηκαν σε όλα, από την ΝΔ του Μητσοτάκη, του Γεωργιάδη, του Βορίδη, του Σαμαρά και τόσων άλλων που από θέση κυβέρνησης σήμερα, ότι θεσμικό ''έχτισε'' ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της κοινωνίας και του λαού μας από το 2015 ως το 2019, προσπαθούν να το γκρεμίσουν αλλά και να εμποδίσουν θεσμικά (!) την επιστροφή της Αριστεράς στην διακυβέρνηση της χώρας.

Ως κόμμα, οφείλουμε να διατηρήσουμε την Αριστερή μας Ιδεολογία, τα Αριστερά μας χαρακτηριστικά και την Αριστερή μας πολιτική, αυτήν για την οποία μας εμπιστεύθηκαν οι πολίτες και το 2015 και το 2019 και παράλληλα οφείλουμε να προσκαλέσουμε ΟΛΟΥΣ τους Δημοκρατικούς πολίτες σε μιά συμπόρευση κι ένα μέτωπο, απέναντι στην ΔΕΞΙΑ και σε κάθε ΔΕΞΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ που όχι μόνο εξαπατάει τους ψηφοφόρους της αλλά και εγκαθιστά από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησης της, ένα ''σφιχτό'' κομματικό κράτος που σε αυτό (θα) χωράνε μόνο οι Δεξιοί του Βορίδη και του Γεωργιάδη....

Με αυτά τα Αριστερά χαρακτηριστικά ο λαός εμπιστεύθηκε τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Με τα ίδια Αριστερά χαρακτηριστικά, την Αριστερή ιδεολογία και Αριστερή πολιτική, θα μας ξαναεμπιστευθεί ο λαός, επειδή φάνηκε πως δεν τον φοβίζει πλέον, ούτε το όνομα ''Αριστερά'', ούτε η πολιτική της Ριζοσπαστικής Αριστεράς... 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις