Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Αγαπάτε την όπερα; Η πατρινή Βασιλική Καραγιάννη «υπνοβατεί» ως Αμίνα στο Νιάρχος

Αγαπάτε την  όπερα; Η πατρινή Βασιλική Κ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ένα φιλόδοξο θέαμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από 11/10 για τους φίλους ιταλικού μελοδράματος

«Ανοίγει» 11/10 η σαιζόν του μελοδράματος με μια από τις πιο γνωστές, όπερες του Μπελίνι, την ονειρική και ευαίσθητη «Υπνοβάτιδα» στην Εθνική Λυρική Σκηνή του Κέντρου Νιάρχος με πρωταγωνίστρια την κορυφαία πατρινή υψίφωνο Βασιλική Καραγιάννη. Το έργο επιστρέφει στη Λυρική μετά από 40 χρόνια, με ένα ιστορικό θέαμα της Κρατικής Όπερας της Βιέννης και της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου, που έχει παρουσιαστεί πριν την Αθήνα σε Βιέννη, Λονδίνο, Παρίσι, Βαρκελώνη. Μαέστρος είναι ο κοσμογυρισμένος Φιλίπ Ωγκέν (ο οποίος ήταν διευθυντής της Κρατικής Οπερας της Ουάσιγκτον)  και σκηνοθέτης ο ελβετός «διεθνής» Μάρκο Αρτούρο Μαρέλλι. Σκηνικό οι ελβετικές Αλπεις και κεντρικό θέμα ο έρωτας της εύθραυστης και αθώας χωριατοπούλας Αμίνα για τον αγαπημένο της Ελβίνο, των οποίων ο γάμος κινδυνεύει να ακυρωθεί εξαιτίας της ακατανόητης ιδιαιτερότητας εκείνης να υπνοβατεί σαν φάντασμα…

 

Αυτό που δεν είναι γνωστό ευρύτερα, είναι πως η θρυλική Μαρία Κάλλας απογείωσε μοναδικά το 1955 στη Σκάλα του Μιλάνου την ψυχογραφική διάσταση της Αμίνας σε σκηνοθεσία του μεγάλου Λουκίνο Βισκόντι, ενώ όλη η υπόθεση βασίζεται στο λογοτεχνικό αριστούργημα του Τόμας Μαν «Το μαγικό βουνό». Η όπερα «Υπνοβάτης» είναι από τις πλέον μελωδικές και ποιητικές του παγκόσμιου ρεπερτορίου και η μουσική του Σικελού Μπελίνι χαρακτηρίζεται «ουράνια» και «εκστατική» με αφορμή το «πήγαιν’ έλα» της Αμίνας ανάμεσα στον πραγματικό και το φανταστικό κόσμο.

 

Η διακεκριμένη πατρινή σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη θα υποδυθεί για πρώτη φορά την Αμίνα (13, 18, 29/10) εναλλάξ με τη Χριστίνα Πουλίτση. Στο ρόλο του Ελβίνο θα εμφανιστούν οι τενόροι Γιάννης Χριστόπουλος και Βασίλης Καβάγιας. Τον Ροντόλφο θα ερμηνεύσουν οι Τάσος Αποστόλου και Χριστόφορος Σταμπόγλης, ενώ τη Λίζα η Μαρία Μητσοπούλου και η Μαριλένα Στριφτόμπολα. Τη διεύθυνση της χορωδίας υπογράφει ο μόνιμος πατρινός μαέστρος της Λυρικής Αγαθάγγελος Γεωργακάτος.

 

 

*Εισιτήρια 15, 20, 35, 40, 50, 55, 60, 90 ευρώ- Φοιτητικό, παιδικό: 15 ευρώ -Περιορισμένης ορατότητας: 10 ευρώ

(Ταμεία Εθνικής Λυρικής Σκηνής Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - Καθημερινά 09.00-21.00 και www.nationalopera.gr)

Παραστάσεις 11, 13, 16, 18, 20, 25, 27, 29 Οκτωβρίου 2019 / Ώρα έναρξης 20.00 (Κυριακές 18.30)

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View