Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Υπουργείο Υποδομών:Η Πατρών Πύργου θα γίνει σύντομα και οικονομικά

Υπουργείο Υποδομών:Η Πατρών Πύργου θα γί...

Οι δηλώσεις του Γ. Γραμματέας Υπουργείου Υποδομών Γ. Καραγιάννη στην Πάτρα

Δεσμεύσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών για έργα που θα γίνουν με το χαμηλότερο κόστος και σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα παράλληλα θα είναι υψηλής ποιότητας, με συγκεκριμένες αναφορές στο έργο Πάτρα – Πύργος, στο σιδηρόδρομο και το Φράγμα Πείρου-Παραπείρου καθώς και τα οδικά έργα Άκτιο-Αμβρακία και η σύνδεση της Λευκάδας με το Άκτιο, μετέφερε ο νέος Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γεώργιος Καραγιάννης, κατά την διάρκεια των εργασιών του 7ου Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης, που διοργανώνει η εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, στις εγκαταστάσεις της Achaia Clauss στην Πάτρα.

«Η Πελοπόννησος και η Δυτική Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από εύκολα λόγια, ούτε από πυροτεχνήματα και υποσχέσεις» επεσήμανε ο κ. Καραγιάννης, προσθέτοντας ότι η νέα Κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών προετοιμάζουν με σίγουρα βήματα τα έργα υποδομής, διασφαλίζοντας ότι αυτά θα υλοποιηθούν.

«Στην Δυτική Ελλάδα επί τεσσεράμισι χρόνια χορτάσατε από ωραία λόγια και δεν είδατε σχεδόν τίποτα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ειδικά για την Πατρών – Πύργου, που αποτελεί χωρίς υπερβολή όπως ανέφερε το πιο αδικημένο έργο όχι μόνο για την Δυτική Ελλάδα αλλά σε όλη τη χώρα, για την οποία όπως τόνισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πήρε λανθασμένες αποφάσεις, μετέφερε την κατηγορηματική δέσμευση του υπουργού Κώστα Καραμανλή ότι το έργο θα γίνει όσο πιο σύντομα και οικονομικά γίνεται, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα με τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις.

«Δεν θα κινηθούμε επιπόλαια με το δημόσιο χρήμα και ούτε με ένα έργο που έχει πραγματικά ανάγκη η Δυτική Ελλάδα».

Παράλληλα έκανε ειδική αναφορά και στο νέο σιδηρόδρομο Κορίνθου-Πατρών, τονίζοντας ότι μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες θα παρουσιαστεί μια κοινή μελέτη του ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ για το έργο και θα ακολουθήσει διαβούλευση με την τοπική κοινωνία με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και τελικά θα προγραμματιστεί η ολοκλήρωση του έργου σε γέφυρα εντός της τρέχουσας και της επόμενης προγραμματικής περιόδου.

 «Ο σιδηρόδρομος αποτελεί βασική μας προτεραιότητα και μάλιστα ως κομμάτι ενός ολοκληρωμένου πλάνου έργων υποδομής και αναβάθμισης της περιοχής» επεσήμανε, δίνοντας ως παράδειγμα την αναπτυξιακή ώθηση που θα έδινε στην ευρύτερη περιοχή η σύνδεση του τρένου με την Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας, το αεροδρόμιο του Αράξου ή το νέο εμπορικό λιμάνι της Πάτρας.

Τέλος για το Φράγμα Πείρου – Παραπείρου, που επί χρόνια καρκινοβατούσε, ο κ. Καραγιάννης ανέφερε ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία ώστε το έργο που τόσο έχει ανάγκη η Πάτρα να γίνει το έργο λειτουργικό. Και αν υπάρξουν διαφωνίες έχουνε προετοιμάσει εναλλακτικά σενάρια, επεσήμανε καθώς «σεβόμαστε απόλυτα κάθε διαφορετική άποψη και είμαστε εδώ να βρούμε λύσεις».

Η βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Χριστίνα Αλεξοπούλου παρατήρησε ότι «υπάρχουν σημαντικά έργα υποδομών της περιοχής, που κρίνονται αναγκαία για την τοπική ανάπτυξη, καθώς και σημαντικές επενδύσει με ιδιαίτερη έμφαση στις θέσεις απασχόλησης που δημιουργούνται. Τέτοια έργα είναι το νέο εμπορικό λιμάνι με σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, η ολοκλήρωση της δημοπράτησης εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης στην Αιγιάλεια με σκοπό τη λειτουργία του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού, η αναβάθμιση και αξιοποίηση του παλαιού λιμένα για την κατασκευή μαρίνας, η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού με την ανακατασκευή της Πατρών – Πύργου κα».

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος Βασίλης Αϊβαλής ανέφερε ότι τα τελευταία 15-20 χρόνια όλες οι κυβερνήσεις έκαναν προσπάθεια με διάφορα έργα να βελτιώσουν τις υποδομές στην Δυτική Ελλάδα, η οποία άρχισε σιγά σιγά να ανακτά χαμένο έδαφος στον συγκεκριμένο τομέα.

«Και αυτό θα πρέπει να συνεχίσει με την ολοκλήρωση σύγχρονων οδικών και σιδηροδρομικών δικτύων στην περιοχή, όπως η Πατρών-Πύργου, που θα πρέπει να κατασκευαστεί στα πρότυπα της Ολυμπίας και Ιονίας οδού χωρίς άλλη καθυστερήσεις, ο σιδηρόδρομος αλλά και το φράγμα Πείρου-Παραπείρου».

Διακρίνονται από δεξιά οι: Διονύσης Πλέσ...

Διακρίνονται από δεξιά οι: Διονύσης Πλέσσας, ο συντονιστής: Νίκος Καραγιάννης, Fabrice Breton, Άρης Σταθόπουλος - Βλάμης, Στέλιος Πενθερουδάκης, , Νεκτάριος Δεμενόπουλος, Pierluigi Coppola

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις