Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΑΙΔΙ

/

Νέο ψηφιακό υλικό από το ΙΤΕ για την ασφαλή περιήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο

Νέο ψηφιακό υλικό από το ΙΤΕ για την ασφ...

Το «Back to school package» απευθύνεται σε μικρά και λίγο μεγαλύτερα παιδιά

Στη διάθεση εκπαιδευτικών και γονέων είναι το νέο ψηφιακό εργαλείο που δημιούργησε το Ελληνικό κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο.

Το «Back to school package» απευθύνεται σε μικρά παιδιά, σε μεγαλύτερα παιδιά δημοτικού, σε παιδιά γυμνασίου αλλά και σε γονείς και εκπαιδευτικούς περιλαμβάνοντας lesson plans, quizzes, animated video, φυλλάδια, αφίσες και παρουσιάσεις όσον αφορά στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εικόνα που διαμορφώνουν οι έφηβοι για το σώμα τους μέσα από την ενασχόλησή τους με τα κοινωνικά δίκτυα, χωρίς να παραλείπονται άλλα κρίσιμα θέματα που αφορούν στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά όπως είναι ο εθισμός, τα online games, το cyberbullying, οι επαφές με αγνώστους και άλλα.

Όπως επισημαίνεται σχετικά, μέσα από ένα φυλλάδιο και από ένα σχέδιο μαθήματος τα παιδιά μαθαίνουν να εκτιμούν τη διαφορετικότητά τους και ότι το υγιές είναι το ιδανικό και έρχεται σε όλα τα σχήματα, χρώματα και μεγέθη.

Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί εκπαιδευτικό υλικό αναφορικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν στα κοινωνικά δίκτυα και πώς μπορούν τα παιδιά να μάθουν να αυτοπροστατεύονται.

Για τα μεγαλύτερα παιδιά δημοτικού έμφαση δίνεται στην ενασχόληση με τα διαδικτυακά παιχνίδια και στο γιατί δεν πρέπει να ανοίγουν προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα σε αυτή τη μη επιτρεπτή ηλικία στην οποία βρίσκονται. Για τα μικρότερα παιδιά δημοτικού, ο γνωστός από τις ψηφιακές περιπέτειές του την προηγούμενη χρονιά @Παπάκης, επιστρέφει. Αυτή τη φορά με μια νέα ιστορία που διδάσκει στα παιδιά ότι στο διαδίκτυο ο οποιοσδήποτε μπορεί να δηλώσει ψεύτικη ταυτότητα.

Σημειώνεται πως εκπαιδευτικοί και γονείς μπορούν να ενημερωθούν και να αντλήσουν υλικό σχετικό με την ασφαλή χρήση του ίντερνετ και τη χρήση των κοινωνικών δικτύων από την ιστοσελίδα SaferInternet4Kids.gr. Λειτουργεί επίσης η συμβουλευτική γραμμή Βοήθεια Ηelp-line (διαθέσιμη τηλεφωνικά στο 210-6007686 και μέσω του ιστοχώρου www.help-line.gr).

Τέλος, η Ανοιχτή Γραμμή Καταγγελιών SafeLine (http://www.safeline.gr), δέχεται καταγγελίες για παιδική κακοποίηση και παράνομη χρήση του διαδικτύου και συνεργάζεται τόσο με την Ελληνική αστυνομία όσο και με την INTERPOL.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being