Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χριστίνα Αλεξοπούλου για φοιτητικές εστίες: "Μια κατάσταση που δεν αξίζει στους Έλληνες φοιτητές"

Χριστίνα Αλεξοπούλου για φοιτητικές εστί...

Ίδρυση αγγλόφωνων προπτυχιακών τμημάτων στα Ελληνικά Πανεπιστήμια

Συνάντηση με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, πραγματοποίησε χθες, στο γραφείο της στην Πρυτανεία, η Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου, όπου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ίδρυση των αγγλόφωνων προπτυχιακών τμημάτων στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, η λειτουργία των οποίων θα αναβαθμίσει και το Πανεπιστήμιο Πατρών και ταυτόχρονα θα τονώσει την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

"Εμείς ως πολιτεία πράξαμε αυτό που πρέπει. Είναι πλέον ζήτημα των πρυτανικών αρχών και των σχολών να εντάξουν στα προγράμματά τους τη λειτουργία αυτών των τμημάτων. Το δικό μας μέλημα είναι η εφαρμογή αυτής της λειτουργίας στην πράξη.", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, συζητήθηκαν τα προβλήματα που σχετίζονται με τη στέγαση, καθώς οι συνθήκες και οι εγκαταστάσεις δεν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές, δημιουργώντας «μια κατάσταση που δεν αξίζει στους Έλληνες φοιτητές», όπως δήλωσε η Βουλευτής.

Κλείνοντας, η κυρία Αλεξοπούλου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα φέρει ένα νέο όραμα και ελπίδα στην παιδεία, αρκεί να εργαστούμε όλοι ενωμένοι προς αυτήν την κατεύθυνση, με εποικοδομητικό διάλογο και διαρκή συνεργασία των θεσμών, πάντα προς όφελος των φοιτητών, την πορεία των οποίων παρακολουθούμε με ιδιαίτερη υπερηφάνεια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις