Back to Top
#TAGS Κορωνοϊός Πατρών-Πύργου Σκάνδαλο Novartis Άγριες Μέλισσες
ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2020

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Διατηρεί τη θέση του στην κατάταξη των κορυφαίων του κόσμου, το Πανεπιστήμιο Πατρών

Διατηρεί τη θέση του στην κατάταξη των κορυφαίων του κόσμου, το Πανεπιστήμιο Πατρών

Αναδείχθηκαν οι νέοι Κοσμήτορες των σχολών Γεωπονικών επιστημών & Επιστημών Αποκατάστασης Υγείας

Με το σύστημα κατάταξης Times Higher Education World University Rankings που αφορά στην κατάταξη των πανεπιστημίων για τη φετινή χρονιά και τη θέση του Πανεπιστημίου Πατρών ξεκινά το δελτίο Τύπου της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών αυτής της εβδομάδας. Όπως σημειώνεται, το σύστημα  στηρίζεται σε δείκτες που σχετίζονται με 5 κατηγορίες ταξινόμησης, καθένας από τους οποίους συμμετέχει με διαφορετική βαρύτητα στο τελικό αποτέλεσμα: Teaching 30%, Research 30%, Citations 30%, International Outlook 7,5% και Industry Income 2,5%.

Σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη κατάταξη κατατάχθηκαν 1.400 ως κορυφαία πανεπιστήμια από 92 χώρες παγκοσμίως και το Πανεπιστήμιο Πατρών διατηρεί τη θέση του, παραμένοντας στη γενική κλίμακα των θέσεων 801-1000. Ειδικότερα, καταγράφεται η ενίσχυση στους δείκτες Teaching – διδασκαλία και International Outlook, καθώς και η σταθερότητα στην κατηγορία Industry Income.

ΕΚΛΟΓΗ ΚΟΣΜΗΤΟΡΩΝ

Ολοκληρώθηκαν στο μεταξύ τον περασμένο Ιούλιο οι εκλογικές  διαδικασίες για την ανάδειξη Κοσμητόρων στις Σχολές Γεωπονικών Επιστημών και Επιστημών Αποκατάστασης Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών, για την τριετία: 2019- 2022, με τα εξής αποτελέσματα:

Στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών αναδείχθηκε Κοσμήτωρ ο Γεώργιος Σαλάχας, Καθηγητής και στη Σχολή Επιστημών Αποκατάστασης Υγείας η Σταυρούλα Γεωργοπούλου, Καθηγήτρια

Η Πρυτανεία συγχαίρει τους Καθηγητές και τους εύχεται αγαστή συνεργασία και καλή επιτυχία στο έργο τους!

*Δεκαέξι (16) βιβλιοθηκονόμοι από διάφορες χώρες του κόσμου επισκέφθηκαν στις 30.8.2019 τη Βιβλιοθήκη και Υπηρεσία Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών, στο πλαίσιο του προγράμματος Non Local Library Visits του 85ου Διεθνούς Συνεδρίου Βιβλιοθηκονομικών Ενώσεων IFLA2019. Στη δίωρη επίσκεψή τους γνώρισαν τις συλλογές και υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματός μας. Οι βιβλιοθηκονόμοι προήλθαν από διάφορες χώρες, όπως Ιαπωνία, Νησιά Φίτζι, Σαουδική Αραβία, Σουηδία, Σιγκαπούρη, Γερμανία, Νότιος Αφρική, Νεπάλ, Σλοβενία, Σλοβακία, Καζακστάν, Ισπανία και Φιλιππίνες. Αξίζει να αναφερθεί ότι στο 85ο Παγκόσμιο Συνέδριο IFLA 2019, στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 3.500 σύνεδροι από 140 χώρες του κόσμου, μοιράστηκε αναμνηστικό ημερολόγιο στους συνέδρους, στο οποίο ανάμεσα σε άλλες σημαντικές ελληνικές βιβλιοθήκες, παρουσιάζεται και η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου μας.

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ UP WEBTV

Το Up WEB TV, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και ερευνητικών σκοπών του Πανεπιστημίου,  έχει στόχο την αντίστοιχη ενημέρωση με ποιότητα λόγου και εικόνας. Στο πλαίσιο αυτό, αναζητά εθελοντές προκειμένου να συμπληρώσει την στελέχωσή του οι οποίοι, πέρα από το μεράκι, θα ήταν επιθυμητό να διαθέτουν γνώσεις αλλά κυρίως διάθεση, ώστε να μπορούν να προσφέρουν: ως δημοσιογράφοι, εικονολήπτες, σκηνοθέτες, μοντέρ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν την πρόθεση τους μαζί με τυχόν έγγραφα που αποδεικνύουν τις όποιες γνώσεις τους, όπως βιογραφικό σημείωμα, κάποια ενδεικτική δουλειά που έχει υλοποιηθεί, όπως φωτογραφικό υλικό ή βίντεο κα. στην διεύθυνση https://www.upnet.gr/uptv/  έως την Τρίτη 15.10.2019.

Όλες οι αιτήσεις θα απαντηθούν με το πέρας της αξιολόγησης. Στους εθελοντές που θα ολοκληρώσουν τη προσφορά τους, θα δοθεί βεβαίωση.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Επίσης το Πανεπιστήμιο Πατρών ενημερώνει ότι έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στις εξετάσεις πιστοποίησης ελληνομάθειας επιπέδου Α2 για επαγγελματικούς σκοπούς. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 11 Οκτωβρίου 2019 και οι δηλώσεις γίνονται στην ιστοσελίδα του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας (http://www.greek-language.gr/certification/application/index.html). Οι εγγραφές θα διαρκέσουν έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2019. Το Εργαστήριο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Πατρών είναι το εξεταστικό κέντρο για τη Δυτική Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες: http://greeklab.upatras.gr/el/

«ΛΟΓΕΙΟΝ»: ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

Κυκλοφόρησε ο τελευταίος τόμος (8/2018) του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού για το Αρχαίο Θέατρο Λογείον/Logeion. A Journal of Ancient Theatre που εκδίδεται από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, σε συνεργασία με επιστήμονες από άλλα Πανεπιστήμια. Σκοπός του περιοδικού είναι η μελέτη του αρχαίου ελληνικού και ρωμαϊκού θεάτρου διεπιστημονικά (από την πλευρά, μεταξύ άλλων, της θεατρολογίας, της κλασικής φιλολογίας, της αρχαιολογίας, της επιγραφικής) τόσο σε σχέση με την ίδια την αρχαιότητα όσο και με την πρόσληψη του Αρχαίου Θεάτρου στη νεότερη εποχή. Το περιοδικό κυκλοφορεί σε έντυπη μορφή από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης και συγχρόνως σε ηλεκτρονική μορφή (http://www.logeion.upatras.gr/),ενώ περιλαμβάνεται ήδη σε δύο από τις μεγαλύτερες διεθνώς βάσεις ηλεκτρονικών περιοδικών, την ProQuest και την EBSCO.

Ειδήσεις