Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Το Life θυμάται & τιμά το γουέστερν "Οι 2 Ληστές" με μία συλλεκτική έκδοση

Το Life θυμάται & τιμά το γουέστερν ...

Με φωτ. από τα γυρίσματα και εκτός, του Lawrence Schiller

Μία σπέσιαλ, συλλεκτική έκδοση έκανε το φημισμένο περιοδικό Life με αφορμή τα 50 χρόνια που συμπλήρωσε η ταινία «Butch Cassidy & the Sundance Kid – Oι 2 Ληστές» σε σκηνοθεσία Τζορτζ Ρόι Χιλ που κατέκτησε 4 Όσκαρ, στοίχισε 6,5 εκατ. δολάρια και έκανε εισπράξεις πάνω από 102 που σήμερα με τον πληθωρισμό θα ήταν πάνω από 700 εκατομμύρια δολάρια. Η συγκεκριμένη ταινία που μάλιστα όταν πρωτοπαίχθηκε είχε πάρει ανάμικτες κριτικές, έκανε σούπερ σταρ τον 33χρονο τότε Ρόμπερτ Ρέντφορντ που υποδύθηκε τον λιγομίλητο και άσο στο σημάδι και στο πιστόλι Σάντανς Κιντ. Μαζί του στο ρόλο του Butch ο γαλανομάτης σούπερ σταρ Πολ Νιούμαν και στο ρόλο της Έτα η Κάθριν Ρος που τότε είχε μόλις λάμψει 2 χρόνια πριν στην ταινία «Ο Πρωτάρης» του Μάικ Νίκολς με τον Ντάστιν Χόφμαν και ήταν περιζήτητη.

Η συγκεκριμένη έκδοση του Life περιέχει σπάνιο φωτογραφικό υλικό (φωτογραφίες του Lawrence Schiller που τραβήχτηκαν στη διάρκεια των γυρισμάτων στη Γιούτα και στο Μεξικό). Μάλιστα κάποιες από τις φωτ. χρησιμοποιήθηκαν σ’ ένα περίπου 5λεπτο φωτομοντάζ που ενσωματώθηκε στο φιλμ που πλέον κατατάσσεται στα πιο θρυλικά και αξιομνημόνευτα γουέστερν του Χόλιγουντ που γυρίστηκε σε μία περίοδο και χρονιά που το γουέστερν πλέον ατονούσε (το 1969 είχε βγει και η «Άγρια Συμμορία» του Σαμ Πέκινπα). Ο Schiller είχε δουλέψει για το περιοδικό LIFE Magazine, το Paris Match, τους The Sunday Times αλλά και τα Time, Newsweek, Stern και The Saturday Evening Post.

Πρόκειται όντως για μία εκλεκτή έκδοση που μόλις κυκλοφόρησε στο εξωτερικό με κάπως πάντως τσουχτερή τιμή.

*Ο Ρέντφορντ είχε κοσμήσει και το εξώφυλλο του Life στις 6 Φεβρουαρίου του 1970, στον απόηχο της τεράστιας εμπορικής επιτυχίας των "2 Ληστών".

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight