Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Αυτά είναι τα 10 πιο ακριβά φαγητά στον κόσμο!

Αυτά είναι τα 10 πιο ακριβά φαγητά στον κόσμο!

Αυτό που βρίσκεται στην πρώτη θέση να ξεπερνάει ίσως κάθε προσδοκία

Φακές, φασολάκια, γεμιστά ακόμα και σουβλάκια είναι φαγητά πολύ νόστιμα μεν, αρκετά συνηθισμένα δε, τουλάχιστον για όσους ζουν στην Ελλάδα. Αν όμως κάποιος θέλει να γευτεί κάτι ιδιαίτερο, πιο διαφορετικό και είναι διατεθειμένος να δώσει κάτι παραπάνω, τότε καλό είναι να γνωρίζει τις 10 πιο ακριβές επιλογές σε φαγητό στον κόσμο, με αυτό που βρίσκεται στην πρώτη θέση να ξεπερνάει ίσως κάθε προσδοκία. Ας ξεκινήσουμε αντίστροφα όμως:

10. The Golden Opulence Sundae – 1.000$ Πρόκειται για ένα παγωτό... κυριολεκτικά χρυσάφι! Αποτελείται από μερικές μπάλες βανίλιας από την Ταϊτή, τυλιγμένες σε βρώσιμα φύλλα χρυσού και επικαλυμμένες με χαβιάρι.

9. Wagyu Beef – 300$/kg Αν σας φαίνεται ακριβό το κρέας, ξανασκεφτείτε το. Το παραπάνω μοσχάρι κοστολογείται με περίπου 300 ευρώ το κιλό. Γιατί; Εκτρέφεται στην Ιαπωνία και σε ελάχιστα ακόμα μέρη στον κόσμο, με ιδιαίτερη προσοχή και αυτός είναι ο λόγος που η τιμή του είναι τόσο «ανεβασμένη».

8. Berco’s Billion Dollar Pop Corn 2.500$/bag Φτιαγμένο με οργανική ζάχαρη, βούτυρο ποικιλίας Vermont, ειδική βανίλια bourbon και πασπαλισμένα με το πιο ακριβό αλάτι του κόσμου, δεν απορεί κανείς πως γίνεται ένας μόνο καρπός να κοστίζει 5 δολάρια. Όσο για τη σακούλα, ας μην το σκεφτόμαστε καν!

7. Πίτσα 24ων καρατίων – 2.000$ Το συγκεκριμένο ιταλικό έδεσμα χρειάζεται 48 ώρες για να παρασκευαστεί. Επομένως, πέρα από τα συστατικά που απαιτούνται, υπάρχουν και οι αντίστοιχες «εργατοώρες». Για την ιστορία, πάνω στην πίτσα θα βρείτε φύλλα χρυσού, χαβιάρι, τρούφα, φουά γκρα και τυρί Stilton, το οποίο παράγεται μόνο σε 6 τυροκομεία σε κομητείες της Αγγλίας.

 6. The Westin Hotel Bagel – 1.000$ Είναι απλά ένα bagel όπως όλα τα υπόλοιπα, απλώς έχει πολύ ακριβές γαρνιτούρες. Μερικές από αυτές είναι τρούφα λευκού τυριού και φύλλα χρυσού, πάνω από τα οποία τοποθετείται ακόμα περισσότερη τρούφα…

Δείτε στο βίντεο ακόμα 5 φαγητά που κοστίζουν μια... περιουσία!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life