Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Αν και 1η, δεν εκλέγεται η Σεμίνα Διγενή με το ΚΚΕ στην Α' Πειραιώς

Αν και 1η, δεν εκλέγεται η Σεμίνα Διγενή...

Η γνωστή δημοσιογράφος είχε παραιτηθεί από ευρωβουλευτής για αν δώσει τη μάχη στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου

Η αγαπητή δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή μέχρι τουλάχιστον τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 8/7/2019 εκτιμάτο ότι εκλεγόταν βουλευτής όπως κι άλλοι συνάδελφοι της δημοσιογράφοι όπως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου. Η Σεμίνα Διγενή ήταν υποψήφιος στις εθνικές, βουλευτικές εκλογές με το ΚΚΕ στην Α΄ Πειραιά και παρότι αναδείχθηκε πρώτη σε σταυρούς προτίμησης τελικά δεν θα μπει στη βουλή καθώς το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος δεν εξέλεξε τελικά στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια βουλευτή. 

Έτσι όπως γράφει το star.gr, πήγε μάλλον χαμένη η «θυσία» της γνωστής δημοσιογράφου να παραιτηθεί από ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, στις πρόσφατες ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019, προκειμένου να ενισχύσει το ψηφοδέλτιο του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές.    

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους 36.170 ψηφοφόρους, οι οποίοι στις πρόσφατες ευρωεκλογές με τίμησαν με την ψήφο τους και με ανέδειξαν δεύτερη σε ψήφους στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Όπως είχα πει από τον περασμένο Απρίλη σε συνεντεύξεις και ομιλίες μου, συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, όχι τόσο για να εκλεγώ, αλλά γιατί ήθελα να συνυπάρξω και να αγωνιστώ με τους έντιμους, με αυτούς που ποτέ δεν έκαναν πίσω, δεν είπαν ποτέ ψέματα στον λαό. Με αυτούς που, από την πρώτη στιγμή, είχαν το θάρρος να αναδείξουν τον ταξικό αντιλαϊκό χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είχε δηλώσει η Σ. Διγενή, ανακοινώνοντας την παραίτησή της από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.    

*Στην Α’ Πειραιώς εκλέγονται συνολικά 6 βουλευτές, με την ενσωμάτωση των ψηφοδελτίων αλλά και των σταυρών να έχει ολοκληρωθεί, καθώς βρίσκονται σε ποσοστό 100%, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών.

Στην Α’ Πειραιά με την ΝΔ εκλέγονται οι: Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Ιωάννης Μελάς, Νικόλαος Μανωλάκος, Νόνη Δούνια και Xριστόφορος Εμμανουήλ Μπουτσικάκης ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μένει με μια έδρα στην περιφέρεια εκλέγοντας τον Θεόδωρο Δρίτσα.

Η Σεμίνα Διγενή πήρε 2.804 σταυρούς και ακολουθεί 2η για το ΚΚΕ η Ελπίδα Παντελάκη με 1539.

Η κυρία Διγενή που τον περασμένο Απρίλιο είχε έρθει στην Πάτρα για την παρουσίαση του βιβλίου της, με τίτλο «Το Κίτρινο υποβρύχιο» (ένα απρόβλεπτο και συναρπαστικό κείμενο, μια σύνθεση μεταξύ μαρτυρίας, ρεπορτάζ και μυθοπλασίας) και στην εκδήλωση ήταν παρών και ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, είχε πει πως «μπροστά στις σοβαρές εξελίξεις με την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας τη συμπόρευσή μου με το ΚΚΕ και θεωρώντας ότι η μάχη της 7ης Ιούλη είναι πιο κρίσιμη από τις ευρωεκλογές, επιλέγω να παραιτηθώ από ευρωβουλευτής και να συνεχίσω αυτό τον αγώνα ως υποψήφια βουλευτής στην Α΄ Πειραιά».

Tέλος σε ανάρτησή της στο Facebook, η δημοσιογράφος έκανε λόγο για έναν δύσκολο, αλλά ωραίο αγώνα, σημειώνοντας πως χάθηκε μεν η 15η έδρα του ΚΚΕ ωστόσο «συνεχίζουμε όσα ξεκινήσαμε, με αμείωτο πείσμα και πάθος».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight