Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Μικρό διάλειμμα στην προετοιμασία του "Προμηθέα" - Η Κάθριν Χάντερ είναι στο Παρίσι για πρότζεκτ του Πίτερ Μπρουκ

Μικρό διάλειμμα στην προετοιμασία του &q...

Η παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας κάνει πρεμιέρα στις 9 -10/8 στην Επίδαυρο, στις 12- 13/8 θα είναι στην Πάτρα

H Eλληνικής καταγωγής σημαντική ηθοποιός Kathryn Hunter ως γνωστόν, σε λίγο καιρό, στις 9 και 10 Αυγούστου θα πάρει το «βάπτισμα» της Επιδαύρου, υποδυόμενη τον ρόλο του «Προμηθέα Δεσμώτη» στην ομώνυμη τραγωδία του Αισχύλου που ανεβάζει στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου, Σταύρου Τσακίρη. Η Κάθριν Χάντερ, μία διεθνούς βεληνεκούς πρωταγωνίστρια, το γένος Χατζηπατέρα με καταγωγή από τις Οινούσες Χίου, προετοιμάζεται για τον απαιτητικό ρόλο του Προμηθέα από τον περασμένο Φεβρουάριο και πλάι της θα έχει ένα δυνατό τιμ τόσο ηθοποιών όσο και λοιπών συντελεστών.

Πλάι στην Κάθρυν Χάντερ, θα παίξουν οι Νικήτας Τσακίρογλου, Δημήτρης Πιατάς, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Γεράσιμος Γεννατάς, και άλλοι ενώ τον σκηνικό χώρο θα υπογράψει ο σπουδαίος εικαστικός Κώστας Βαρώτσος, τα κοστούμια ο Γιάννης Μετζικώφ, την κίνηση ο Μαρτσέλο Μάνι που είναι και ο σύντροφος της Κάθρυν Χάντερ και τους φωτισμούς ο Σάκης Μπιρμπίλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr οι απαιτητικές πρόβες/δοκιμές για το ανέβασμα της παράστασης, αυτές τις μέρες έχουν διακοπεί λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων της Κάθρυν Χάντερ στο Παρίσι. Η Χάντερ όπως είδαμε αυτές τις μέρες έως τέλος Ιουνίου είναι στο θεατρικό πρότζεκτ με τίτλο « Why?» στο φημισμένο & ιστορικό Theatre des Bouffes du Nord στο Παρίσι όπου το κείμενο και την σκηνοθεσία συνυπογράφουν οι Peter Brook και Marie-Hélène Estienne. Μαζί με την Κάθρυν Χάντερ είναι οι Hayley Carmichael και Marcello Magni. Το όλο πρότζεκτ έχει να κάνει με την αναγκαιότητα του θεάτρου, για ποιο λόγο το κάνουμε και τι αφορά. Αυτά τα ερωτήματα και πολλά ακόμη οδηγούν τους συντελεστές της παράστασης σ’ ένα ταξίδι αυτογνωσίας, τόσο δραματικό όσο και ευχάριστο. Ένα μικρό διάλειμμα λοιπόν για την Κάθρυν Χάντερ από τις υποχρεώσεις της στον «Προμηθέα» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, αναμένεται ωστόσο από βδομάδα να επανέλθει δριμύτερη στον τελευταίο κύκλο προβών που γίνονται σε χώρο στην Αθήνα ενόψει της μεγάλης πρεμιέρας στην Επίδαυρο, με την προπώληση να πηγαίνει εξαιρετικά.

Η Κάθρυν Χάντερ έχει κάνει πολλούς ανδρικούς ρόλους στο παρελθόν Πέρυσι την ύμνησε ο Τhe Guardian για τον ρόλο της στην παράσταση της Royal Shakespeare Company «Timon of Athens – Τίμων ο Αθηναίος». Βραβευμένη με βραβείο Olivier Award, ως καλύτερη ηθοποιός, η Kathryn Hunter αποτέλεσε την πρώτη γυναίκα πρωταγωνίστρια που ερμήνευσε τον ρόλο του Βασιλιά Ληρ (1997) ενώ έχει ενσαρκώσει πληθώρα άλλων ανδρικών ρόλων, όπως τον Ριχάρδο Γ’, τον Πουκ στο «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Σαίξπηρ, τον Κόκκινο Πίτερ στον «Πίθηκο» του Κάφκα που μάλιστα είχε χειροκροτηθεί και στην Αθήνα στο θέατρο Δημήτρης Χορν προ 10 ετών, τον Συρανό ντε Μπερζεράκ, κ.α.

Στους παραπάνω σπουδαίους ρόλους, έρχεται λοιπόν τώρα να προστεθεί ο «Προμηθέας Δεσμώτης» με το ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας. Εκτός της σταθερής συνεργασίας της με τον Peter Brook (με το CICT Διεθνές Κέντρο Θεατρικής Έρευνας του Πίτερ Μπρουκ) στο Παρίσι, διατελεί και συνεργαζόμενο μέλος της «Theatre de Complicite», την ομάδα που βρέθηκε από τις αρχές της δεκαετίας του ΄80 στην πρώτη γραμμή της Βρετανικής θεατρικής πρωτοπορίας. Εκεί έμελλε να γνωρίσει και τον Ιταλό σύζυγό της Μαρτσέλο Μάνι, συνιδρυτή της «Complicite» & εξαιρετικό ηθοποιό, ειδικευμένο σε θέματα κίνησης – κινησιολογίας της Commedia del’Arte, ο οποίος επίσης συνδράμει στο ανέβασμα του «Προμηθέα Δεσμώτη» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

* Η παράσταση Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου να θυμίσουμε πως μετά την Επίδαυρο, θα έρθει στην Πάτρα, στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο, την Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Αυγούστου 2019. Η μετάφραση είναι του Δημήτρη Δημητριάδη.

Στην παράσταση παίζει & ο Περικλής Βασιλόπουλος.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Φωτ. Μαριλένα Αναστασιάδου.

Φωτ. Μαριλένα Αναστασιάδου.

Η φωτ. από το σάιτ του Theatre des Bouff...

Η φωτ. από το σάιτ του Theatre des Bouffes du Nord.

Με τον Γεράσιμο Γεννατά στις πρόβες του

Με τον Γεράσιμο Γεννατά στις πρόβες του

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture