Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Τι γύρευε η Φώφη Γεννηματά στο Pride;

Τι γύρευε η Φώφη Γεννηματά στο Pride;
Βγενόπουλος Φάνης

Όλοι αυτό αναρωτιούνται και έχουν δίκιο

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά εμφανίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Σύνταγμα, όπου ήταν σε εξέλιξη οι εκδηλώσεις του Athens Pride 2019, επισκέφθηκε τα περίπτερα, φωτογραφήθηκε και πόσταρε στα σόσιαλ το εξής μήνυμα: «Το Athens Pride είναι πλέον σημείο αναφοράς για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Είμαστε εδώ, γιατί υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα απέναντι σε κάθε είδους διάκριση. Για μια «ανοιχτή κοινωνία» , που αποδέχεται τη διαφορετικότητα. Για μια κοινωνία δημοκρατική, όπου όλοι είναι ισότιμοι».

Φυσικά, η στάση της κυρίας Γεννηματά δεν πέρασε απαρατήρητη από τους πολίτες, οι οποίοι αναρωτήθηκαν το εξής απλό: Πως γίνεται η κυρία Γεννηματά να πηγαίνει στο Pride και να ανεβάζει μηνύματα υπέρ του σεβασμού της διαφορετικότητας, από τη στιγμή που όταν της δόθηκε η δυνατότητα να ψηφίσει τους νόμους του συμφώνου συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών και της ταυτότητας αναγνώρισης φύλλου, η ίδια επέλεξε να μην πάει καν στη Βουλή….

Η κυρία Γεννηματά, λοιπόν, επέλεξε να… δοξαστεί κρυπτόμενη στο θέμα των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και η στάση αυτή έχει την εξήγησή της: Το πολιτικό κόστος.

Η Φώφη Γεννηματά είναι πρόεδρος ενός κόμματος, του Κινήματος Αλλαγής, στο οποίο μπορεί κανείς να συναντήσει παλιομοδήτες σοσιαλδημοκράτες, κατ’ όνομα εκσυγχρονιστές, στελέχη που ρέπουν στον εθνικισμό και φυσικά μπόλικους παλαιοκομματικούς, οι οποίοι δίνουν και το πολιτικό στίγμα.

Όλοι αυτοί συνυπάρχουν ή τουλάχιστον συνυπήρξαν μέχρι τώρα κατ’ ανάγκη, μιας και η αποπομπή Βενιζέλου φαίνεται πως θα προκαλέσει εξελίξεις στο χώρο, σε ένα κόμμα όπου το βασικό ζητούμενο ήταν η «στρατηγική ήττα» του ΣΥΡΙΖΑ και στο βάθος η κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ.

Κατά συνέπεια οι θέσεις του ΚΙΝΑΛ είναι «αλά καρτ «ανάλογα με το ακροατήριο και στη λογική εάν δεν σας καλύπτουν αυτά που λέμε έχουμε και άλλους που λένε άλλα…

Έτσι μπορεί να ερμηνευτεί και η στάση της κυρίας Γεννηματά στο θέμα των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Από τη μία, κάνει δηλώσεις με προοδευτικό, τάχα, πρόσημο και από την άλλη, την κρίσιμη στιγμή της ψηφοφορίας αποχωρεί από τη Βουλή, ώστε και οι μεν και οι δε, να είναι ευχαριστημένοι.

Αυτή φυσικά η πολιτική των «δύο καρπουζιών στην ίδια μασχάλη» δεν μπορεί να την πάει μακριά. Σε μια Ευρώπη που αλλάζει και μάλιστα προς το δεξιότερο όπως φάνηκε στις ευρωεκλογές, όταν θες να λέγεσαι προοδευτικός θα πρέπει να το αποδεικνύεις κιόλας με πράξεις.

Αλλιώς δεν είσαι παρά ένας επαρχιώτης πολιτικός, που γρήγορα η εποχή θα σε ξεπεράσει.  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις