Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ACHAIA TASTE

/

CAVINO: από τις πλαγιές της Αιγιάλειας σε όλο τον κόσμο

CAVINO: από τις πλαγιές της Αιγιάλειας σ...

Εξαγωγές σε 40 χώρες

Η CAVINO ιδρύθηκε το 1958 και βρίσκεται στις Πλαγιές της Αιγιαλείας εν μέσω χαρισματικών αμπελώνων. Η τοποθεσία συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το βουνό και τη θάλασσα και διαμορφώνεται έτσι ένα ιδιαίτερο κλίμα, το οποίο προσδίδει στα σταφύλια της περιοχής την εξαιρετική τους ποιότητα. Η CAVINO αξιοποιεί κατά κύριο λόγο αυτόχθονες ποικιλίες σταφυλιών, όπως ο Ροδίτης, το Λαγόρθι, ο Σιδερίτης ,το Μαύρο Καλαβρυτινό, και η Μαυροδάφνη. Ωστόσο στην Αιγιάλεια καλλιεργούνται με μεγάλη επιτυχία και διεθνείς ποικιλίες, όπως το Cabernet Sauvignon, το Syrah, το Chardonnay και το Sauvignon Blanc.

Διαθέτει δύο γραμμές εμφιάλωσης κρασιού και η ετήσια ποσότητα των παραγόμενων φιαλών ξεπερνούν τα 9 εκατομμύρια, καθώς επίσης και δύο γραμμές εμφιάλωσης οινοπνευματωδών ποτών (ούζο, τσίπουρο, brandy), η συνολική παραγωγή των οποίων επίσης ξεπερνά τα 9 εκατομμύρια ετησίως. Το οινοποιείο διαθέτει ακόμη πλήρως κλιματιζόμενες αποθήκες για τη συντήρηση και παλαίωση των κρασιών. Ο ετήσιος κύκλος εργασιών για το 2015 άγγιξε τα 18 εκατομμύρια ευρώ.

Τη διετία 2010-2012 η CAVINO υλοποίησε ένα επενδυτικό πρόγραμμα 2 εκατομμυρίων ευρώ. Το πρόγραμμα αυτό περιελάμβανε την εγκατάσταση υπερσύχρονων μηχανημάτων και την κατασκευή αποθηκευτικών χώρων. Πιο συγκεκριμένα, η CAVINO επένδυσε στην αγορά μηχανών εμφιάλωσης και συσκευασίας νέας γενιάς, αυξάνοντας έτσι τόσο την ποιοτική όσο και την ποσοτική της απόδοση σ' αυτούς τους τομείς.

Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη με ISO και IFS συστήματα διασφάλισης ποιότητας, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο έτσι την υψηλό ποιοτικό επίπεδο της.

Βασικός μας στόχος και όραμα είναι η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα , τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, και η πιστότητα στην παραγωγή ποιοτικών οίνων.

Στην Cavino παράγουμε κρασιά, που διανέμονται στην Ελλάδα και σε 40 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Κρασιά τα οποία έχουν βραβευτεί σε διεθνείς διαγωνισμούς και από καταξιωμένους παγκόσμιας εμβέλειάς οινοκριτικούς.

Η μοναδική τοποθεσία του Κτήματος, το δυναμικό του εδάφους, το εξαίσιο μικρο-κλίμα και η διαρκής φροντίδα αποτελούν τα εχέγγυα για την παραγωγή τριών εξαιρετικών -τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο- ερυθρών οίνων, καθώς επίσης και ενός ροζέ και ενός λευκού. Τα κρασιά αυτά φτιάχνονται από τις ποικιλίες Μαυροδάφνη/Μαύρο Καλαβρυτινό, Syrah, Cabernet Sauvignon και Λαγόρθι/Ασύρτικο.

Η εταιρεία CAVINO είχε από την ίδρυσή της εξαγωγικό προσανατολισμό. Σήμερα τουλάχιστον το 75% της ετήσιας παραγωγής της εξάγεται σε 45 χώρες παγκοσμίως, όπως π.χ. η Γερμανία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Ουκρανία, η Ρωσία, η Κίνα, η Βραζιλία, οι ΗΠΑ κ.ά.

Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις, η μεγάλη εμπειρία και η ικανότητα των επαγγελματιών της εταιρείας στους τομείς της παραγωγής, του μάρκετινγκ, των πωλήσεων και των logistics επιτρέπουν στην CAVINO να κοιτάζει με αυτοπεποίθηση το μέλλον και να αντιμετωπίζει όλες τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.

Δείτε εδώ όλα τα κρασιά της CAVINO

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life