Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ JEAN MOREAS 2018

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΟΙΗΤΙΚΩΝ...

Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών απονεμήθηκαν το περασμένο Σάββατο 4 Μαΐου 2019 το απόγευμα τα ετήσια Ποιητικά Βραβεία “Jean Moreas” 2018.

Η επιτροπή κρίσης, ομόφωνα, απένειμε στον Νάσο Βαγενά το “μεγάλο βραβείο για το σύνολο του ποιητικού του έργου και τη συνολική προσφορά του στα ελληνικά γράμματα”.    Το βραβείο για την “καλύτερη ποιητική συλλογή που εκδόθηκε το 2018”, απονεμήθηκε στον Δημήτρη Κοσμόπουλο για το «Θέριστρον» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κέδρος» και το βραβείο “πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή”, στον Αλέξανδρο Κορδά, για την ποιητική συλλογή «Το Τυφλό Άλογο»», εκδόσεις «Σμίλη».

Ο Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής της Ελληνικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, πρόεδρος της επιτροπής κρίσης, αναφέρθηκε στα κριτήρια επιλογής των έργων. Ο Βαγγέλης Τασιόπουλος, ποιητής και γραμματέας της Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, μέλος της επιτροπής, αναφέρθηκε στον τρόπο προσέγγισης των ποιητικών συλλογών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και στη διαδικασία συγκρότησης της βραχείας λίστας σε κάθε κατηγορία, καθώς και στην τελική επιλογή των βραβευθέντων.

Ο Πατρινός ποιητής και προεδρεύων του Γραφείου Ποιήσεως, Αντώνης Δ. Σκιαθάς, αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, ανακοίνωσε τις επόμενες δράσεις του Γραφείου Ποιήσεως και συγκεκριμένα τη Διεθνή Συνάντηση Ποίησης “Ars Poetica Mediterranean” που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα παράλληλα με τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες και η οποία θα φιλοξενήσει ποιητές και ποιήτριες από τη Μεσόγειο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη μουσική παρέμβαση του Ωδείου της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών με έργα των Ελύτη και Σαπφούς σε σύνθεση των συνθετών Δημητρίου Λάγιου και Γιώργου Αθανασακόπουλου.

Την εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το Γραφείο Ποιήσεως και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, υπό την αιγίδα της Στέγης Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς», με τη στήριξη της εφημερίδας «Πελοπόννησος», του Ελληνικού Κύκλου Βιβλιόφιλων Λονδίνου, της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών, του Συνδέσμου Φιλολόγων Περιοχής Πατρών και χορηγούς τα Εκπαιδευτικά Κέντρα «ΟΡΜΗ – ΑΡΙΣΤΑ» και την εταιρεία “DUR A.E.”, παρακολούθησε πλήθος βιβλιόφιλων και φιλότεχνων καθώς και εκπρόσωποι από το πολιτικό δυναμικό της ευρύτερης περιοχής των Πατρών.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό όπως χαρακτηριστικά τονίζεται σε ανακοίνωση, το ότι τόσο οι πολιτικοί ύμνησαν την αγάπη τους στον ποιητικό λόγο και με αυτή την ιδιότητα συνομίλησαν με το πολυπληθές ακροατήριο, όσο και η παρουσία του προέδρου της Στέγης Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς», Αθανάσιου Στεφανόπουλου και ευεργέτη της πόλης των Πατρέων, ο οποίος μολονότι ζει στην Αμερική, στην Καλιφόρνια δήλωσε ότι η γενέτειρά του τού δίνει μεγάλες χαρές καθώς υπάρχουν θεσμοί όπως αυτός του Γραφείου Ποιήσεως, ο οποίος υπηρετεί με ουσιαστικό τρόπο τη λογοτεχνία και ιδιαίτερα την ποίηση.

Σπύρος Δερματίνος, Θανάσης Στεφανόπουλος, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Νίκος Μπακρώζης.

Σπύρος Δερματίνος, Θανάσης Στεφανόπουλος...

Σπύρος Δερματίνος, Θανάσης Στεφανόπουλος, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Νίκος Μπακρώζης.

Οι βραβευθέντες ποιητές Νάσος Βαγενάς, Δημήτρης Κοσμόπουλος, Αλέξανδρος Κορδάς & ο προεδρεύων του Γραφείου Ποιήσεως Αντώνης Σκιαθάς.

Οι βραβευθέντες ποιητές Νάσος Βαγενάς, Δ...

Οι βραβευθέντες ποιητές Νάσος Βαγενάς, Δημήτρης Κοσμόπουλος, Αλέξανδρος Κορδάς & ο προεδρεύων του Γραφείου Ποιήσεως Αντώνης Σκιαθάς.

Στη φωτ. διακρίνονται από αριστερά, Κώστας Καρπέτας, Αλέξανδρος Κορδάς, Αντώνης Σκιαθάς, Νάσος Βαγενάς, Δημήτρης Κοσμόπουλος, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος, Βαγγέλης Τασιόπουλος, Κώστας Σπαρτινός.

Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής της Ελληνικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, πρόεδρος της επιτροπής κρίσης.

Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος, αναπληρωτής κα...

Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής της Ελληνικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, πρόεδρος της επιτροπής κρίσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture