ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

CULTURE

/

Προβολή φιλμ του Περάκη & πάρτι οικονομικής ενίσχυσης του αγαπητού ηθοποιού Τάκη Μόσχου

Προβολή φιλμ του Περάκη & πάρτι οικονομικής ενίσχυσης του αγαπητού ηθοποιού Τάκη Μόσχου

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου στις 20:00 - Τα έσοδα θα διατεθούν για την αποθεραπεία του ηθοποιού

Η πρωτοβουλία φίλων και συνεργατών για την οικονομική ενίσχυση του γνωστού και καλού ηθοποιού Τάκη Μόσχου παρουσιάζει τη Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 στις 20:00 το βράδυ στον κινηματογράφο Τριανόν στην οδό Κοδριγκτώνος και Πατησίων στην Αθήνα, ταινία «BIOS + ΠΟΛΙΤΕΙΑ» του Νίκου Περάκη.

Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει πάρτι στο φουαγιέ του Τριανόν. Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης όπου το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ, θα κατατεθούν στο λογαριασμό του Τάκη Μόσχου για την αποθεραπεία του.

Η πρωτοβουλία ευχαριστεί θερμά τον σκηνοθέτη Νίκο Περάκη για την παραχώρηση της ταινίας και τον κινηματογράφο Τριανόν για τη δωρεάν διάθεση του χώρου, των υπηρεσιών και την οργάνωση της προβολής.

BIOS + ΠΟΛΙΤΕΙΑ (1987, διάρκεια: 100 λεπτά)

Σύνοψη

Ένας ιδιοφυής ηλεκτρονικός, ο Μιχάλης Καραμάνος, είναι υπάλληλος του Τηλεπικοινωνιακού Οργανισμού Ελλάδος και φαίνεται πως είναι ο μόνος που μοιάζει να μην έχει ενσωματωθεί πλήρως στο παμφάγο σύστημα. Όντας μέλος της επαναστατικής οργάνωσης Συνταγματικός Αγώνας, που μάχεται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, συνδέει τον κομπιούτερ του διοικητού του ΤΟΕ μ’ έναν εκρηκτικό μηχανισμό, απειλώντας έτσι να καταστρέψει τις τηλεπικοινωνίες της χώρας, αν δεν του επιτρέψουν να εκπέμψει από την τηλεόραση το επαναστατικό του μήνυμα και μάλιστα κατά τη διάρκεια μετάδοσης ενός σημαντικού ποδοσφαιρικού αγώνα.

Οι Αρχές, θεωρώντας πως τον χτύπησε κάποια τρέλα, προσπαθούν να τον συνεφέρουν χρησιμοποιώντας τους παλιούς του φίλους από τον στρατό, τους οποίους μαζεύουν έναν-έναν ως μεσολαβητές. Κωμωδία καταστάσεων με άρτια και μεστή ανάπτυξη, πολύ σασπένς αλλά και εύστοχη κριτική της κοινωνικο-πολιτικής επικαιρότητας.

Βραβεία-Διακρίσεις

28ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης - Βραβείο Μοντάζ

Κρατικά Βραβεία Ποιότητας ΥΠΠΟ - Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου/

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Νίκος Περάκης

Δ/ντής Φωτογραφίας: Γιώργος Πανουσόπουλος

Μοντάζ: Γιάννης Τσιτσόπουλος

Ηχολήπτης: Νίκος Αχλάδης

Σκηνογράφος: Αφροδίτη Κοτζιά

Μουσική σύνθεση: Νίκος Μαμαγκάκης.

Παραγωγή:

ΣΤΕΦΙ ΙΙ, HOME VIDEO HELLAS (HVH) , ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝHΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΚΚ), ΣΠΕΝΤΖΟΣ ΦΙΛΜ

Δ/ντής παραγωγής: Δημήτρης Τουρλής

Παραγωγός: Νίκος Περάκης.

Πρωταγωνιστούν οι: Γιώργος Κιμούλης, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Γιώργος Κοτανίδης, Παύλος Κοντογιαννίδης, Βάνα Μπάρμπα, Τάκης Μόσχος, Δημήτρης Πουλικάκος, Άλκης Παναγιωτίδης, Τίμος Περλέγκας, Άννα Μακράκη κ.α.

Σχόλια

Culture