ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

CULTURE

/

Παρουσιάζεται στην Αθήνα το βιβλίο της Πατρινής συγγραφέως Κατερίνας Σαμψώνα

Παρουσιάζεται στην Αθήνα το βιβλίο της Πατρινής συγγραφέως Κατερίνας Σαμψώνα

Τίτλος του, «Δεύτερες Ζωές» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πικραμένος»

Tο μυθιστόρημα της Πατρινής Κατερίνας Σαμψώνα με τίτλο «Δεύτερες Ζωές» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πικραμένος», θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση στο MONK (Καρόρη 4, πλ. Αγίας Ειρήνης, Μοναστηράκι στην Αθήνα), την ερχόμενη Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 στις 18.00.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Άννα Γαλανού, συγγραφέας, Κορίνα Βασιλοπούλου,  δημοσιογράφος, Τατιάνα Μουκάκου, συγγραφέας, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η Ελένη Φυσέκη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Σε μία εποχή που ο ρόλος της γυναίκας είναι περιορισμένος, δυο γυναίκες κατορθώνουν να ξεχωρίσουν, πληρώνοντας σκληρό αντίτιμο. Μαριώ και Ειρήνη, μάνα και κόρη. Κεφαλονιά, αρχές του 20ού αιώνα. Η Μαριώ υποτάσσεται στην πίεση του πατέρα της και παντρεύεται. Ο γάμος της καταλήγει σε φιάσκο κι έτσι σύντομα επιστρέφει στο πατρικό της με την κόρη της Ειρήνη.

Τα χρόνια περνούν κι η Ειρήνη, μεγάλη πια, εγκαταλείπει την Κεφαλονιά για την Κέρκυρα, σ’ ένα ταξίδι που πίστευε πως θ’ άλλαζε τη ζωή της. Έρωτες, απώλειες, ελπίδες, σχέδια, χρήμα, εξουσία και πολλές απογοητεύσεις, αλλάζουν τα σχέδια της, οδηγώντας τα βήματά της στη Θεσσαλονίκη, τον τελικό της προορισμό. Οι προτεραιότητές της αλλάζουν κι η Ειρήνη σύντομα αντιλαμβάνεται πως ανεξάρτητα απ’ τους ανθρώπινους σχεδιασμούς και επιθυμίες, η ζωή ακολουθεί τη δική της αυτόνομη πορεία, πέρα από συμβάσεις και κοινωνικά δεδομένα.

Δεύτερες Ζωές, ένα δυνατό μυθιστόρημα για τη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής σ’ ένα ταξίδι που ανατρέπει ζωές, ξεπερνώντας Κύκλωπες και Συμπληγάδες για να αποδείξει περίτρανα πως κάθε τέλος σηματοδοτεί μια καινούρια αρχή.

*Η συγγραφέας Κατερίνα Σαμψώνα ζει και εργάζεται στην Πάτρα. Το «Δεύτερες Ζωές» είναι το πρώτο της βιβλίο.

Σχόλια

Culture