Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ελληνικό χρώμα στα 44α Σεζάρ – Βραβεύτηκε ο Έλληνας Γιώργος Λαμπρινός για το μοντάζ του «μετά το Χωρισμό»

Ελληνικό χρώμα στα 44α Σεζάρ – Βραβεύτηκ...

Το φιλμ είχε προβάλλει στην Πάτρα η Κινηματογραφική Λέσχη

Ο Έλληνας μοντέρ Γιώργος Λαμπρινός ήταν μεταξύ αυτών που κέρδισαν βραβείο Σεζάρ της Γαλλικής Κινηματογραφικής Ακαδημίας. Πιο συγκεκριμένα ο Γιώργος Λαμπρινός κέρδισε το Σεζάρ - Cesar καλύτερου μοντάζ για την κοινωνική ταινία «Μετά το Χωρισμό» του Ξαβιέ Λεγκράν, φιλμ που στην Πάτρα είχαμε δει από την Κινηματογραφική Λέσχη στα Odeon Veso Mare τον περασμένο Οκτώβριο. Η λαμπερή 44η τελετή απονομής των Γαλλικών «Όσκαρ» έγινε το βράδυ της Παρασκευής 22/2/2019 στη Salle Pleyel στο Παρίσι.

Ο Γιώργος Λαμπρινός είναι γιος του σκηνοθέτη Φώτου Λαμπρινού, μόνιμος κάτοικος Παρισιού και έμπειρος μοντέρ. Αυτή ήταν η 1η του υποψηφιότητα για Σεζάρ. Στο παρελθόν, ο Γιώργος Λαμπρινός έχει υπογράψει, μεταξύ άλλων, το μοντάζ στο «Κεφάλαιο» του Κώστα Γαβρά, στην υποψήφια για Όσκαρ μικρού μήκους ταινία «Avant que de Tout Perdre» του Ξαβιέ Λεγκράν, στις δύο βραβευμένες ταινίες της Ευαγγελίας Κρανιώτη («Erotica, Exotica, Etc.» και «Obscuro Barroco»), έχει συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Καννών ενώ έχει κερδίσει το βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για το Μοντάζ στο φιλμ «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα.

Η ταινία «Μετά το Χωρισμό» («Jusqu'a la garde») του Ξαβιέ Λεγκράν συγκέντρωσε τα περισσότερα και μεγαλύτερα βραβεία της βραδιάς (ανάμεσά τους αυτά της καλύτερης ταινίας, καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας). H ταινία «The Brothers Sisters» του Ζακ Οντιάρ χάρισε στον δημιουργό της ένα ακόμη Σεζάρ καλύτερης σκηνοθεσίας, το τρίτο στην μέχρι τώρα καριέρα του. Ο Αλεξ Λουτζ κέρδισε το Σεζάρ καλύτερου άνδρα ηθοποιού για την ερμηνεία του στην ταινία «Guy», της οποίας υπογράφει και τη σκηνοθεσία.

Στη διάρκεια της 44ης απονομής των βραβείων Σεζάρ ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρόμπερτ Ρέντφορντ παρέλαβε το τιμητικό Σεζάρ για το σύνολο της καριέρας του από την Κριστίν Σκοτ Τόμας, με την οποία είχε συμπρωταγωνιστήσει το 1988 στο φιλμ «Ο Γητευτής των Αλόγων».

Η ταινία "Jusqu’a la garde" του Ξαβιέ Λεγκράν με θέμα την ενδοοικογενειακή βία ήταν ο μεγάλος νικητής των βραβείων Σεζάρ 2019 λαμβάνοντας συνολικά τέσσερα (4) βραβεία, μεταξύ των οποίων εκείνο της καλύτερης ταινίας και του καλύτερου πρώτου γυναικείου ρόλου για τη Λεά Ντρικέ.

Τα βραβεία Σεζάρ, τα «Όσκαρ του Γαλλικού κινηματογράφου», απονέμονται κάθε χρόνο από το 1976, από την Ακαδημία Τεχνών και Τεχνικών Κινηματογράφου.

Η ταινία “Les Chatouilles” των Αντρεά Μπεσκόν και Ερίκ Μεταγιέ που μιλά για την ανάγκη προστασίας των παιδιών, έλαβε το βραβείο καλύτερης σεναριακής προσαρμογής και εκείνο του δεύτερου γυναικείου ρόλου για την Καρίν Βιάρ.

Τέλος το μεγάλο φαβορί της βραδιάς, η κοινωνική κωμωδία “Le Grand Bain” του Ζιλ Λελούς έλαβε μόνο Σεζάρ δεύτερου ανδρικού ρόλου για τον τραγουδιστή και ηθοποιό Φιλίπ Κατερίν.

Πηγή: ΑΠΕ

Η Λεά Ντρικέ του "Μετά το Χωρισμό" κέρδισε Σεζάρ καλύτερης γυναικείας ερμηνείας.

Η Λεά Ντρικέ του "Μετά το Χωρισμό&q...

Η Λεά Ντρικέ του "Μετά το Χωρισμό" κέρδισε Σεζάρ καλύτερης γυναικείας ερμηνείας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture