Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στην Πάτρα το πρωί του Σαββάτου ο Χρίστος Τσιαμούλης

Στην Πάτρα το πρωί του Σαββάτου ο Χρίστο...

Παρουσιάζεται στη Φιλαρμονική Εταιρεία το βιβλίο του "Τα μελωδικά μοτίβα της Παράδοσης"

Η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών προσκαλεί το κοινό το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019, στις 11 το πρωί στην παρουσίαση του βιβλίου του Χρίστου Τσιαμούλη με τίτλο "Τα μελωδικά μοτίβα της Παράδοσης".

Η παρουσίαση θα γίνει από τον ίδιο τον κ. Τσιαμούλη, στην αίθουσα συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φεραίου 7.

Ο ίδιος ο κ. Τσιαμούλης αναφέρει για το βιβλίο του: "Τον Δεκέμβριο του 2010, εκδόθηκε από την Panas Music το "Αριθμητικό Τροπικό Σύστημα της Ελληνικής Μουσικής", με σκοπό να ενοποιηθούν σε ένα σύστημα όλοι οι μουσικοί Τρόποι που, κατά καιρούς, χρησιμοποιήθηκαν στη Μικρά Ασία, τα Νησιά και την Ηπειρωτική Ελλάδα, όπου δηλαδή έζησαν και δραστηριοποιήθηκαν ελληνικοί πληθυσμοί, καθώς επίσης και να καλύψει όλες τις κατευθύνσεις του παραδοσιακού ρεπερτορίου (Λόγια-Αστική και Δημοτική-Λαϊκή μουσική).

Η πρόθεσή μου αυτή θα έμενε ανολοκλήρωτη χωρίς το Πρακτικό Μέρος, την καταγραφή, δηλαδή, του μουσικού υλικού στο πεντάγραμμο.

Ο Χρίστος Τσιαμούλης είναι από τους πιο γνωστούς μουσικούς & συνθέτες της Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Από τις αρχές του ’80 στράφηκε στην μελέτη και διάδοση της παραδοσιακής μουσικής και στην εκμάθηση των παραδοσιακών οργάνων όπως το ούτι, το πολίτικο και το στεριανό λαούτο, τον ταμπουρά και τον ταμπουρά με δοξάρι, την πολίτικη λύρα, τον κεμεντζέ, το νέι, το καβάλ κ.α. Έχει πάρει & δίπλωμα Βυζαντινής μουσικής σπουδάζοντας πλάι στο Λυκούργο Αγγελόπουλο ενώ έχει διδάξει πολλούς μαθητές στη θεωρία και την πράξη της εκκλησιαστικής μουσικής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture