Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ας δούμε ένα καθρέφτη καλύτερα

Ας δούμε ένα καθρέφτη καλύτερα

Του Στέλιου Ταταράκη

Το πως στεκόμαστε, το τι δείχνουμε, το πως είναι η έκφραση του προσώπου μας, δείχνει και το πως νιώθουμε. Το πως αισθανόμαστε μπορούμε πολύ εύκολα να το εμφανίσουμε με τη στάση μας, πολλές φορές χωρίς να το καταλάβουμε.

Όταν μέσα μας γίνεται μάχη ανάμεσα στα θέλω και στα πρέπει, τότε δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι και ήρεμοι. Τη μάχη εμείς τη δημιουργούμε όταν καταπιέζουμε τον εαυτό μας. Και άρα εμείς μπορούμε να τη σταματήσουμε. Όλα τα εμπόδια εμείς τα βάζουμε στον εαυτό μας, χωρίς πολλές φορές να το καταλαβαίνουμε, ότι συμβαίνει στη ζωή μας εμείς έχουμε ευθύνη.

Κάθε πρωί η πρώτη δουλειά την οποία κάνουμε από συνήθεια είναι το κοίταγμα στον καθρέφτη. Μπορεί να το κάνουμε για λίγα δευτερόλεπτα όμως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την συνήθεια προς όφελος μας. Πως μπορεί να γίνει αυτό; Όταν κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη μπορούμε με ένα χαμόγελο, ακόμα και ψεύτικο, να δημιουργήσουμε θετικά συναισθήματα. Με αυτό τον τρόπο αλλάζει το μέσα μας, γεμίζοντας ηρεμία και χαρά.

Ο καθρέφτης με την πρώτη εικόνα δεν μπορεί να μας πει ψέματα. Ότι δει θα αντανακλάσει. Εάν μας δει λυπημένους θα δημιουργήσει τα ανάλογα συναισθήματα θλίψης. Εάν χαμογελάσουμε αυτό θα μας επιστραφεί πίσω και ανάλογα συναισθήματα θα δημιουργηθούν.

Πρέπει να καταλάβουμε, το πως νιώθουμε το καθορίζουμε εμείς ανάλογα προς τα που στρέφουμε την ενέργεια μας. Αυτό έχει άμεση επίδραση πάνω μας. Προς τα που στρεφόμαστε, στα θετικά ή στα αρνητικά; Η επιλογή είναι δική μας. Για να νιώσουμε χαρά, αυτοπεποίθηση, αγάπη κλπ., χρειάζεται την ίδια ενέργεια με το να νιώσουμε άγχος, λύπη, στρες κλπ.

Έχουμε τη δύναμη μέσα μας να αλλάξουμε τη κατάσταση που βρισκόμαστε τώρα, διότι είμαστε δημιουργικά οντά και συνέχεια θέλουμε να δημιουργούμε και όχι να είμαστε αδρανείς, η αδράνεια συνεπάγεται σκούριασμα. Ως δημιουργοί μπορούμε να δημιουργήσουμε τη κατάσταση που θέλουμε, εσωτερικά και εξωτερικά, αλλά προσοχή εάν στρέψουμε λάθος την ενέργεια μας μπορεί να δημιουργήσουμε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλουμε. Έχει μεγάλη σημασία που εστιάζουμε.

Η εστίαση έχει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας, εάν δεν εστιάσουμε δεν ξέρουμε που να πάμε και συνεχώς κάνουμε πράγματα και δημιουργούμε καταστάσεις που δεν μας αρέσουν. Ακόμα το που εστιάζουμε μας βοηθάει να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις