Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΣΟΦΙΑ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ: ΠΟΙΟΥΣ ΠΑΤΡΙΝΟΥΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ «ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ» ΤΗΣ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΕΘΝΙΚΟ

ΣΟΦΙΑ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ: ΠΟΙΟΥΣ ΠΑΤΡΙΝΟΥΣ ΥΠΟΔ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Στην παράσταση έσμιξαν Ελληνες και πρόσφυγες έφηβοι

Καλούς φίλους και συμμαθητές από την Πάτρα με τα παιδιά τους, καλωσόρισε την περίοδο των γιορτών η γνωστή συμπολίτισσα σκηνοθέτης, παιδοψυχολόγος και υπεύθυνη του Μικρού Εθνικού, Σοφία Βγενοπούλου στο ανακαινισμένο Ισόγειο Rex της Πανεπιστημίου, στην  καρδιά της Αθήνας. Ηλίας Στεφανόπουλος και Μαρία Πετσάλη, Πάνος Μέξας, Νίκος Τραχάνης και Σοφία Πετσάλη έκαναν οικογενειακό ταξιδάκι στην πρωτεύουσα για να παρακολουθήσουν την πρωτοποριακή σκηνική σύνθεση με Ελληνες και πρόσφυγες εφήβους «Το Ταξίδι».

Όπως εξηγεί η ίδια η Σοφία Βγενοπούλου μέσα από την προετοιμασία της παράστασης, ανακάλυψαν όλοι οι συντελεστές πως «το θέατρο ξορκίζει το φόβο και μεταμορφώνει ζωές». Ιστορίες, μνήμες, εφιάλτες, απώλειες και μοναξιά ξεδιπλώθηκαν στη σκηνή με στόχο παιδιά της Ελλάδας και της προσφυγιάς «να γνωριστούν πραγματικά και να κοιταχθούν καλύτερα» αρθρώνοντας ένα μήνυμα προς όλη την κοινωνία.

Η ιδιαίτερη και γεμάτη βιώματα παραγωγή μετέδωσε ελπίδα, ανθρωπιά και αλληλεγγύη για τους ξεριζωμένους από την πατρίδα τους εφήβους. Το κείμενο ήταν των Βαγγέλη Κυριακού- Αρτεμις Μάνου, η σκηνοθεσία της Σοφίας Βγενοπούλου και το σκηνικό από άμμο της Ελένης Μανωλοπούλου. Επί σκηνής σχεδόν 40 έφηβοι σε μια αναπάντεχη συνάντηση.

*«Το ταξίδι» ολοκληρώθηκε πρόσφατα, αλλά συνεχίζονται τα άλλα θεάματα του Μικρού Εθνικού «Τραμπάλα», «Ο πρίγκιπας και ο φτωχός», «Μικρές ιστορίες για αγρίους», ενώ παράλληλα εξελίσσονται τα αδιάκοπα και ποικίλα εργαστήρια που υποστηρίζει με πάθος η Σοφία Βγενοπούλου. Είναι πλέον η πιο προβεβλημένη εκπρόσωπος του λεγόμενου εφηβικού θεάτρου στη χώρα μας,  που πρωτίστως είναι βαθιά συμμετοχικό.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View