Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΖΩΗΡΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΣΙΝΕ-ΚΙΝΗΣΗ: 150.000 ΘΕΑΤΕΣ ΓΙΑ AQUAMAN, 60.000 ΓΙΑ MARY POPPINS, 40.000 ΓΙΑ BACHELOR 3

ΖΩΗΡΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΣΙΝΕ-ΚΙΝΗΣΗ: 150.000 ΘΕΑΤ...

Πιο εμπορική ελληνική ταινία του 2018 το "Αιγαίο SOS"

Σε προηγούμενη ανάρτηση μας είχαμε αναφερθεί στο Αμερικάνικο box office της φετινής εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων όπου ο «Aquaman» έσκισε και άφησε αρκετά μακριά στη 2η θέση την «Μαίρη Πόπινς επιστρέφει» με την Έμιλι Μπλαντ.

Στα Ελληνικά ταμεία τώρα έως και την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018 (όλη δηλαδή την Χριστουγεννιάτικη εβδομάδα) σύμφωνα με ανάρτηση του cnn.gr, η μουσικοχορευτική ταινία της Ντίσνει «Η Μαίρη Πόπινς Επιστρέφει» σε σκηνοθεσία Ρομπ Μάρσαλ υπολογίζεται ότι έκοψε περίπου 60.000 εισιτήρια σε 245 αίθουσες πανελλαδικά, νούμερο που αναμένεται με τις εισπράξεις του περασμένου σαββατοκύριακου 29 και 30/12 και φυσικά της Πρωτοχρονιάς να έχει αυξηθεί και να έχει ξεπεράσει τα 100.000 εισιτήρια.

Υπενθυμίζουμε πως το φαντασμαγορικό φιλμ προβάλλεται και στην Πάτρα τόσο μεταγλωττισμένο στα ελληνικά (συμμετέχει στην μεταγλώττιση και ο ηθοποιός και τραγουδιστής Άρης Πλασκασοβίτης) όσο και στην πρωτότυπη Αγγλόφωνη κόπια. Οι μεταγλωττισμένες πάντως προβολές που απευθύνονται και στις οικογένειες με μικρά παιδιά έχουν χαμηλότερο εισιτήριο!

Την ίδια ώρα έως και τις 27/12 ο εντυπωσιακός «Aquaman» της DC Comics και της Warner είχε φτάσει τα 150.000 εισιτήρια (είχε κάνει πρεμιέρα στις 13/12 σε διανομή Tanweer) και συνεχίζει ακάθεκτος. Από ανήμερα τα Χριστούγεννα ξεκίνησε η προβολή της Ελληνικής κωμωδίας «Bachelor 3» με τους Γιάννη Τσιμιτσέλη, Θανάση Βισκαδουράκη, Κατερίνα Γερονικολού, Μελέτη Ηλία, Νίκο Βουρλιώτη, Κόρτνεϊ Πάρκερ και Τάκη Ζαχαράτο που προσέλκυσε το κοινό κόβοντας παρά τις μέτριες έως κακές κριτικές, 40.000 εισιτήρια σε 91 αίθουσες πανελλαδικά, νούμερο που επίσης θ’ αυξηθεί με τα εισιτήρια της Πρωτοχρονιάς.

Να θυμίσουμε πως το «Bachelor 2» πέρυσι (είχε ξεκινήσει να παίζεται τα Χριστούγεννα του 2017) είχε κάνει τρελή επιτυχία με 236.000 εισιτήρια.

Από Ελληνικής πλευράς πάντως την πρωτιά για το 2018 κατακτά το «Αιγαίο SOS» σε σκηνοθεσία Πιέρρου Ανδρακάκου με τους Θοδωρή Αθερίδη, Πάνο Βλάχο, Ευαγγελία Συριοπούλου, Μιχάλη Λεβεντογιάννη και Κωνσταντίνο Μπιμπή που συνεχίζει ακόμη να παίζεται στις αίθουσες. Ούτε λίγο ούτε πολύ η στρατιωτική κωμωδία «Αιγαίο SOS» σε διανομή της Odeon έφτασε σε λιγότερο από 2 περίπου μήνες προβολής τα 210.000 εισιτήρια.

Να μην παραλείψουμε πως καλά πήγε και το φιλμ για τον θρυλικό νικητήριο αγώνα μπάσκετ της ΑΕΚ στο Καλλιμάρμαρο στάδιο, "1968" σε σκηνοθεσία Τάσου Μπουλμέτη όπου συμμετείχε και ο Πατρινός βετεράνος αθλητικογράφος και σπίκερ Βασίλης Γεωργίου, που έκοψε περισσότερα από 105.000 εισιτήρια (είχε παιχθεί και στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε τον Ιανουάριο του 2018).

Πάντως γενικά σε έναν σινε-απολογισμό που έγινε τα στοιχεία έδειξαν πτώση στα κινηματογραφικά εισιτήρια στη χώρα μας.

Το 2018 ο αριθμός των ταινιών που έκαναν το ντεμπούτο τους στις σκοτεινές αίθουσες μειώθηκε στις 310, με το σύνολο των εισιτηρίων να προσεγγίζει οριακά τα 8.500.000 εισιτήρια ως το τέλος του χρόνου, δηλαδή αρκετά κάτω από τον πληθυσμό  της χώρας μας.

Η πρωτιά ανήκει στην Marvel και δικαίως με το «Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας» σε σκηνοθεσία Άντονι και Τζο Ρούσο, τη συνέχεια του οποίου θα δούμε τον ερχόμενο Μάιο. Η ταινία με όλους μαζί τους υπερήρωες έφτασε τα 365.000 εισιτήρια ενώ ακολούθησε με αρκετή πάντως διαφορά πιο κάτω στη 2η θέση το θρίλερ «Η Καλόγρια» που πλησίασε τα 250.000 εισιτήρια.

Η «Καλόγρια» σε σκηνοθεσία Κόριν Χάρντι με την Τάισα Φαρμίγκα προσέλκυσε πολλούς θεατές και στην Πάτρα τον περασμένο Σεπτέμβριο που είχε βγει.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture