ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ACHAIA TASTE

/

Τέλεια βασιλόπιτα σαν κέηκ και για μετά την Πρωτοχρονιά

Τέλεια βασιλόπιτα σαν κέηκ και για μετά την Πρωτοχρονιά

Με αλεύρι Μύλοι Αχαϊας

Υλικά

  • 640 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κατ Π Μύλοι Αχαΐας
  • 640 γρ βούτυρο
  • 640 γρ άχνη ζάχαρη
  • 20 γρ μπέικιν πάουντερ
  • 20 γρ ξύσμα από πορτοκάλια
  • 10 αυγά
  • λίγο βούτυρο και αλεύρι για το ταψί
  • άχνη ζάχαρη για το στόλισμα

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με το σύρμα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Μετά σε άλλο κάδο χτυπάμε το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη για αρκετά λεπτά μέχρι να ασπρίσει το μίγμα.

Ρίχνουμε τους κρόκους έναν-έναν στο μίγμα του βουτύρου.

Προσθέτουμε περίπου το μισό το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα με το φτερό.

Μετά ρίχνουμε εναλλάξ τα ασπράδια και το υπόλοιπο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 25×40εκ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 50-60 λεπτά περίπου, στη μεσαία σχάρα.

Κατά το ψήσιμο παρακολουθούμε τη βασιλόπιτα και τη σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο αν χρειαστεί. Τσεκάρουμε εάν είναι έτοιμη όπως κάνουμε και στο κέικ. Όταν κρυώσει βγάζουμε την βασιλόπιτα από το ταψί και βάζουμε το φλουρί στο κάτω μέρος. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και διακοσμούμε.

Σχόλια

Life