ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αύριο το μεσημέρι η κηδεία του Σπύρου Δούκα

Πάτρα: Αύριο το μεσημέρι η κηδεία του Σπύρου Δούκα

Από τον νέο Ι.Ν. του Αγίου Ανδρέα

Κηδεύεται αύριο, στις 13:30 από τον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα,  ο Σπύρος Δούκας,  ο επί σειρά ετών εκδότης της Πατρινής εφημερίδας «Πελοπόννησος». Ήταν εκδότης της  από το 1986 μέχρι και το 2011 έχοντας πάντα στο πλευρό του την σύζυγό του Νανά.

Σπύρος Δούκας: Αυτή ήταν η ζωή του - Η αρχοντιά που χαρακτήριζε το βίο του...

Ο Σπύρος Δούκας έφυγε από την ζωή στο σπίτι του στις 8:40 το βράδυ της Τρίτης, μετά από αδιαθεσία που αισθάνθηκε. Ο εκλιπών ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων και είχε βραβευτεί για την προσφορά του στον περιφερειακό τύπο.

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο εκδότης Σπύρος Δούκας

Ο Σπύρος Δούκας γεννήθηκε και έζησε μέχρι την εφηβεία του, στην πόλη της Κέρκυρας. Ακολούθως, μετά την στρατιωτική του θητεία, πήγε στην Αθήνα για δουλειά. Αρχικώς εργάσθηκε σε διαφημιστική εταιρεία.

Μαζί με τους φίλους του, την Αποκριά του 1954, επισκέφθηκαν την Πάτρα για να διασκεδάσουν στο Καρναβάλι. Εκεί, σε κοινή παρέα φίλων (ανάμεσά τους και ο Μουλάς της ΒΕΣΟ, ο Δ. Συνοδινός, εξ απορρήτων του Γεωργίου Παπανδρέου κ.ά.), γνώρισε για πρώτη φορά τη Νανά Φραγκοπούλου. Λίγες μέρες μετά, η ίδια παρέα των Πατρινών ταξίδεψε για αναψυχή στην Αθήνα, συνηθιζόταν, όπως ανέφερε ο Σπ. Δούκας, να πηγαίνουν Πατρινοί στην πρωτεύουσα μετά την καρναβαλική περίοδο.

Τότε συναντήθηκε και πάλι με τη Νανά. Όταν του σύστησαν, είπε «Ναι, τη θυμάμαι, την είχα δει στο Καρναβάλι της Πάτρας». Την ίδια μέρα πήγαν μαζί σινεμά, η ιστορία τους είχε ξεκινήσει... Δύο χρόνια μετά, το 1956, ακολούθησε ο γάμος τους.

* H Φωτογραφία είναι από ανάρτηση της Πάκυς Καραλή στο facebook.

 

Σχόλια

Ειδήσεις