Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Συγκινημένη η οικογένεια Βέγγου με το γκράφιτι που έχει φτιαχτεί στην Πάτρα

Συγκινημένη η οικογένεια Βέγγου με το γκ...

Το γκράφιτι έχει φιλοτεχνήσει η ομάδα Political Stencil

Αίσθηση έχει κάνει το τεράστιο γκράφιτι στον πλαινό τοίχο πολυκατοικίας στην Δημ. Γούναρη 146 που έφτιαξε η ομάδα Political Stencil, στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Street Art Festival Patras - ArtWalk 3. Το συγκεκριμένο γκράφιτι «σμιλεύτηκε» το περασμένο καλοκαίρι και έκτοτε όποιος ανεβαίνει τη Γούναρη, δεν υπάρχει περίπτωση να μην σταματήσει και να στρέψει τα μάτια του στην μορφή του πάντα «τρεχάτου» Θανάση Βέγγου, τον οποίο και απαθανάτισε το γκράφιτι, από χαρακτηριστική σκηνή του βραβευμένου ρόλου του στην ταινία «Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση».

Τα παιδιά της ομάδας θέλησαν να τιμήσουν τον αξέχαστο ηθοποιό επειδή όπως εξήγησαν, «παίρνει θέση πάντα στο πλευρό των απλών και κατατρεγμένων ανθρώπων».

Τα παιδιά του Θανάση Βέγγου, Βασίλης και Χάρης και η αγαπημένη σύζυγος του Μίνα πληροφορήθηκαν την δημιουργία του γκράφιτι που θεωρείται το μεγαλύτερο και πιο αντιπροσωπευτικό σε πανελλήνιο μάλιστα επίπεδο, κι αυτό τους έχει χαροποιήσει και συγκινήσει.

Ο Θανάσης Βέγγος που έσβησε τον Μάη του 2011 στα 84 του χρόνια (είχε νοσηλευτεί ένα διάστημα και στην Πάτρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο) όπως είχαν πει τα μέλη της παρέας Political Stencil, ήταν ο μονίμως κατατρεγμένος φουκαράς, ο μπεσαλής μεροκαματιάρης, ο βιοπαλαιστής της διπλανής πόρτας, ο παλαβός πράκτορας, αλλά και ο χαμηλών τόνων ηλικιωμένος στις «Ήσυχες μέρες του Αυγούστου», όπως επίσης και ο θηροφύλακας που τουφεκίζει εν ψυχρώ τον παράνομο λαθροθήρα. Αλλά και ο Βέγγος της στρατιωτικής θητείας στη Μακρόνησο ως «ανεπιθύμητος», λόγω των πολιτικών φρονημάτων του ήρωα της αντίστασης στους Ναζί πατέρα του. Γι’ αυτόν τον Βέγγο, που αγωνίζεται, τρέχει, σακατεύεται, αλλά παίρνει θέση πάντα στο πλευρό των απλών και κατατρεγμένων ανθρώπων, δημιουργήθηκε αυτή η τοιχογραφία.

Η ίδια ομάδα Political Stencil έφτιαξε κι ένα γκράφιτι στη διάρκεια επίσκεψή της τα Γιάννενα, μία προσωπογραφία του Βαγγέλη Γιακουμάκη, σημειώνοντας ως σχόλιο «Δολοφονήθηκε από λεβέντες».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture