Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πλήθος πιστών στον εσπερινό για την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Πλήθος πιστών στον εσπερινό για τ...

Λειτούργησε ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος

Πλήθος πιστών παρέστη το απόγευμα της Πέμπτης 13 Σεπτεμβρίου 2018 στο παρεκκλήσι της γυναικείας ιεράς μονής Προφήτη Ηλία πιο πάνω από το 401 πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο στην Πάτρα όπου τιμάται κάθε χρόνο με ξεχωριστό τρόπο η Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου Σταυρού.

Ο λόγος είναι ότι τα παλαιότερα χρόνια είχε βρεθεί θαυματουργικά στο κορμό ενός δέντρου στον περίβολο του μοναστηριού, ένας σταυρός, (για την ακρίβεια είχε σχηματιστεί το σχήμα ενός σταυρού πάνω στο ξύλο του κορμού).

Στον πανηγυρικό εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας παρέστη και χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος και μίλησε σχετικά με την μεγάλη εορτή και μέρα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού του Ιησού Χριστού ενώ ευχήθηκε σε όλους ο Σταυρός να μας αγιάζει και να μας χαριτώνει. Ο Θεοφιλέστατος κ.κ. Χρύσανθος αναφέρθηκε στην εύρεση του Τιμίου Σταυρού υπό της Αγίας Ελένης και στις δύο Υψώσεις του που εορτάζονται την 14η Σεπτεμβρίου.

Παρακάλεσε τους πιστούς πάντοτε να φέρουν επί της καρδίας και επί του στήθους των τον Τίμιον και ζωοποιόν Σταυρόν που είναι το όπλο κατά του διαβόλου, η ωραιότης της Εκκλησίας, ο φύλαξ πάσης της οικουμένων και των πιστών το στήριγμα, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο κ.κ. Χρύσανθος μετέφερε και τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη ευλογημένα και αγιασμένα. Στον εσπερινό συμμετείχαν κι άλλοι ιερείς όπως ο π. Παναγιώτης Ταρσινός από την ενορία του Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Αρόης Πατρών. Οι φωτ. Είναι από το i-n-ag-nektariou-patron.blogspot.com/

Ο εορτασμός στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία συνεχίστηκε και την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018 που είναι και η κυριώνυμος ημέρα της εορτής.

*Να προσθέσουμε πως η εικόνα με το σταυρόσχημο ξύλο είχε τοποθετηθεί σε ξύλινο θρόνο και ήταν γεμάτη από κλωνάρια μοσχομυριστό βασιλικό. Βασιλικός μοιράστηκε σε όλο τον κόσμο μαζί με τον άρτο.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις