Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ας μιλήσουμε στον εαυτό μας

Ας μιλήσουμε στον εαυτό μας

Του Στέλιου Ταταράκη

Όταν σηκωνόμαστε το πρωί από το κρεβάτι, όταν ετοιμάζουμε το πρωινό μας, όταν ετοιμαζόμασε για να βγούμε από το σπίτι, μιλάμε στον εαυτό μας; Και εάν ναι, τι του λέμε;

Δεν εννοούμε να επαναλαμβάνετε συνέχεια το πόσες πολλές δουλειές έχουμε να κάνουμε, το που πρέπει να πάμε και πόσους λογαριασμούς πρέπει να πληρώσουμε. Εννοούμε να του λέμε μια καλή κουβέντα για αυτά που έχουμε κάνει και έχουμε πετύχει μαζί του. Στη διάρκεια του πρωινού, μέχρι να φύγουμε από το σπίτι για τις δουλειές, δεν έχουμε πει τίποτα, δεν έχουμε ενδιαφερθεί για εμάς.

Όμως θα πρέπει να το αλλάξουμε, διότι όπως ακριβώς έχουμε μια καλή επικοινωνία μαζί με τον φίλο μας ή με ένα άλλο άτομο, την ίδια ακριβώς μεταχείριση χρειάζεται ο εαυτός μας.

Δεν νιώθετε καλύτερα όταν σας λέει κάποιος άλλος ενθαρρυντικά λόγια και σας παρακινεί; Γιατί να μην το κάνουμε αυτό εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας; Πρέπει να μιλάμε στον εαυτό μας, διότι είναι ο καλύτερος μας φίλος και θα είναι πάντα δίπλα μας.

Κάθε φορά που σηκωνόμαστε το πρωί να λέμε μερικά λόγια αγάπης. Να είναι ποιοτικά και να μας κάνουν χαρούμενους και όχι να μας γεμίζουν με άγχος και πίεση. Εάν πούμε τις κατάλληλες λέξεις στον εαυτό μας τότε θα καταφέρουμε να ξεκλειδώσουμε το κουτί που έχει μέσα του όλη αυτή την δύναμη.

Ας σταματήσουμε να μιλάμε μόνο για λογαριασμούς, χρέη, δουλειές και ας επικεντρωθούμε και στη σωστή επικοινωνία με τον εαυτό μας. Ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να ενθαρρύνουμε τον εαυτό μας λέγοντας του μπράβο, μπορείς να τα καταφέρεις, ευχαριστώ κλπ. Ίσως με αυτό τον τρόπο να νιώσουμε πολύ καλύτερα, κάνοντας μια απλή κίνηση.

Εάν θέλετε κάτι διαφορετικό, πρέπει να κάνετε κάτι διαφορετικό. Ακόμα και τα λόγια που λέμε στον εαυτό μας, θα πρέπει να τα αλλάξουμε εάν θέλουμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Εάν του πούμε να σκέφτεται μίζερα, θα ζούμε μέσα στη μιζέρια, εάν όμως του πούμε να σκεφτεί θετικά θα ζούμε μέσα στην ενέργεια και θα είμαστε πολύ καλύτερα έχοντας περισσότερη δύναμη και αυτοπεποίθηση. Η επιλογή στο τι θα κάνουμε, είναι στα χεριά του κάθε ενός ξεχωριστά. Ας γίνουμε οι επιλογές μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις