Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

/

Περισσότεροι από 5.500 επισκέπτες στην 5η Έκθεση Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας - Patras IQ

Περισσότεροι από 5.500 επισκέπτες στην 5...

Δείτε ΦΩΤΟ

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 5η Έκθεση Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας - Patras IQ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αθλητικό Κέντρο «Δ. Τόφαλος» στις 27-29 Απριλίου 2018. Κατά τη διάρκειά της, 80 εκθέτες παρουσίασαν την εξαιρετική δουλειά τους, τα αποτελέσματα της έρευνας που εκπονείται στα ακαδημαϊκά ιδρύματα, ερευνητικά ινστιτούτα και καινοτόμες επιχειρήσεις.

Εκτός από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τα ινστιτούτα της Δ. Ελλάδας, στην έκθεση έλαβαν μέρος Πανεπιστήμια και ΤΕΙ από όλη τη χώρα, καινοτόμες επιχειρήσεις / τεχνοβλαστοί, νεοφυείς επιχειρήσεις και εκπρόσωποι φορέων καινοτομίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν στην φετινή διοργάνωση τα συνεργατικά περίπτερα (ερευνητικά εργαστήρια και νεοφυείς επιχειρήσεις), όπου προβλήθηκαν τα αποτελέσματα της συνεργασίας τους για την υλοποίηση καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.

Η προσέλευση των επισκεπτών, που ξεπέρασαν τις 5.500, κατέδειξε πως η κοινωνία και ο επιχειρηματικός κόσμος έχουν αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια, ενώ ταυτόχρονα στις εκδηλώσεις συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες, σημαντικοί συντελεστές υποστήριξης της καινοτόμας επιχειρηματικότητας και εκπρόσωποι της πολιτείας. Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς, ενώ στις εκδηλώσεις συμμετείχαν οι γενικοί γραμματείς Τηλεπικοινωνιών-Ταχυδρομείων Β. Μαγκλάρας και Βιομηχανίας Ευ. Ζαφείρης, τα μέλη και ο Προέδρος του Εθνικού Συμβούλιου Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΣΕΚ), ο Πρόεδρος της Σλοβακικής Ακαδημίας Επιστημών Καθ. Pavol Šajgalík, η Πρέσβειρα της Σλοβακίας κ. Iveta Hricova, η κ. Karina Sotnik -Director, Business Incubation and Accelerator Programs του οργανισμού City Science Center της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, κ.ά.

Την ευθύνη της οργάνωσης είχε το Πανεπιστήμιο Πατρών και ειδικά ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών Αν. Πρυτάνεως Καθηγητής Δ.Πολύζος, συνεπικουρούμενος από  επιτροπή στελεχών από όλους τους φορείς που συμμετέχουν στην προγραμματική σύμβαση, με τη συγκινητική βοήθεια 100 εθελοντών-φοιτητών από το Πανεπιστήμιο Πατρών και το ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr