Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ερημωμένα εδώ κι έναν χρόνο, Νοσημάτων Θώρακος και 409- Ο σχεδιασμός αξιοποίησής τους- ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ερημωμένα εδώ κι έναν χρόνο, Νοση...

Μετά την μεταφορά των κλινικών στο Νοσοκομείο «Ο Άγ. Ανδρέας»

Χωρίς καμία απολύτως χρήση παραμένουν εδώ και περίπου ένα χρόνο δύο σημαντικές κτιριακές υποδομές της Πάτρας. Ο λόγος για το πρώην 409 στρατιωτικό νοσοκομείο και το νοσημάτων θώρακος, κτίρια τα οποία μετά την μεταστέγαση στον Άγιος Ανδρέα των υπηρεσιών υγείας που φιλοξενούσαν παραμένουν αναξιοποίητα.

Το 409 ανήκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου και κι επιστράφηκε μετά την μεταφορά όλων των κλινικών του, πέρυσι τέτοια εποχή, στο ανακαινισμένο πολυώροφο κτίριο του Νοσοκομείου ο «Άγιος Ανδρέας». Πριν αλλά και μετά την παραχώρηση του χώρου στο Εθνικής Άμυνας πολλά έχουν ακουστεί για το μέλλον του κτιρίου, όπως για παράδειγμα η δημιουργία ενός Κέντρου Αστικού Τύπου όμως τίποτε δεν έχει προχωρήσει ακόμα.

Ένας από τους λόγους είναι και το γεγονός ότι το κτίριο χρειάζεται αρκετές παρεμβάσεις για να είναι αξιοπρεπές κι έτοιμο για να υποδεχθεί και πάλι κόσμο. Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο που να είναι στα σκαριά για να πάρει και πάλι ζωή το 409 και να μην αφεθεί στην τύχη να απαξιωθεί ως υποδομή και να ρημάξει…

 

 

Από την άλλη το κτίριο του Νοσημάτων Θώρακος παραμένει κανονικά στην κυριότητα του υπουργείου Υγείας και η 6 Υγειονομική Περιφέρεια καταστρώνει σχέδια για το πώς θα μπορούσε να το εκμεταλλευτεί μελλοντικά. Όπως εξηγεί στο thebest.gr ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ, Μίλτος Ζαμπάρας, το κτίριο φυλάσσεται επί 24ώρου βάσεως από την στιγμή που άδειασε και μεταφέρθηκε στον Άγιο Ανδρέα προκειμένου να αποτραπεί η εγκατάλειψη του ή κάποιο πιθανό πλιάτσικο.

Οι σκέψεις για την αξιοποίηση του είναι αρκετές και μια εξ αυτών αφορά την μετεγκατάσταση εκεί των υπηρεσιών της 6η ΥΠΕ η οποία τώρα στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο κτίριο το οποίο κοστίζει στο Δημόσιο 9.000 ευρώ το μήνα.

«Στόχος μας είναι να μειώσουμε τα μισθώματα και να εκμεταλλευτούμε έναν χώρο που αποτελεί δημόσια περιουσία. Παράλληλα κουβεντιάζουμε για την στέγαση κι άλλων δομών όπως π.χ. για τη δημιουργική απασχόληση Ατόμων με Αναπηρία».

Η μελέτη για την μεταφορά των υπηρεσιών της 6η ΥΠΕ είναι έτοιμη και αναζητείται η χρηματοδότηση καθώς εκτός του κόστους της μεταφοράς θ’ απαιτηθούν κάποια χρήματα και για ορισμένες παρεμβάσεις στα κτίρια. Το ποσό δεν θεωρείται μεγάλο και το αίτημα θα προωθηθεί προς το υπουργείο.

«Δεν θα το αφήσουμε στην τύχη του. Υπάρχει φύλαξη για τα πράγματα που υπάρχουν μέσα, κάποιος εξοπλισμός, αρχεία κ.α. Είναι σε καλή κατάσταση και θα είναι άμεσα αξιοποιήσιμο», σημειώνει ο κ. Ζαμπάρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις