Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο «μηδέν» ξανά η καρδιοχειρουργική του ΠΓΝΠ- Πισιμίσης: Εγώ έδιωξα τον γιατρό, δεν ήθελε να δουλέψει- Τι γίνεται με την θωρακοχειρουργική

Στο «μηδέν» ξανά η καρδιοχειρουργική του...

Συνεχίζονται τα προβλήματα μετά την αποχώρηση Δουγένη

Προβλημάτων συνέχεια στην καρδιοχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρα η οποία δεν μπορεί να βρει σωστό βηματισμό από το περασμένο Πάσχα οπότε και αποχώρησε ο Δημήτρης Δουγένης. Η κλινική πήγε να μπει σε σωστό δρόμο λειτουργίας με την έλευση Έλληνα καρδιοχειρουργού από την Αγγλία όμως λίγες εβδομάδες μετά όλα ξεκινούν από την αρχή, καθώς ο γιατρός αποχώρησε.

Τα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν για την συγκεκριμένη αποχώρηση πολλά. Ωστόσο ο Διοικητής του ΠΓΝΠ απορρίπτει το σενάριο ότι ο καρδιοχειρουργός τα «βρόντηξε» κι έφυγε αφήνοντας την κλινική στα… κρύα του λουτρού. Αντιθέτως ο κ. Θόδωρος Πισιμίσης με δηλώσεις του υποστηρίζει ότι εκείνος τους ζήτησε να παραιτηθεί επειδή ο γιατρός «αρνιόταν να δουλέψεις».

Όπως είπε ο κ. Πισιμίσης σε πρόσφατη συνέντευξή του «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο ίδιος του ζήτησε να υποβάλει την παραίτησή του μετά από όσα είδε να συμβαίνουν στην καθημερινή πρακτική.

«Εγώ του ζήτησα να φύγει γιατί ο κύριος αυτός αρνιόταν να μπει στις εφημερίες, αρνιόταν να μπει στο χειρουργείο, εφημέρευε η καρδιοθωρακοχειρουργική, κι επειδή είναι καρδιοχειρουργός, έλεγε δεν μπαίνω στις εφημερίες. Κι εγώ τον ρώτησα τότε τι ήρθες να κάνεις εδώ; Δεν ήξερες ότι αυτή η κλινική έτσι δούλευε επί Δουγένη τόσα χρόνια; Ο Δουγένης πώς δούλευε τόσα χρόνια; Εγώ του ζήτησα να φύγει γιατί δεν ήθελε να δουλέψει. Ξεκάθαρα πράγματα και παίρνω την ευθύνη των όσων λέω.», ανέφερε μεταξύ άλλων ο διοικητής του ΠΓΝΠ.

Όπως και να έχουν τα πράγματα η απομάκρυνση του συγκεκριμένου καρδιοχειρουργού αφήνει ξανά «γυμνή» την κλινική με ότι αυτό συνεπάγεται. Το εμφανές πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο στην εν λόγω κλινική παραδέχεται και ο Διοικητής του ο οποίος σημειώνει ότι αναμένεται η αντικατάσταση του καθηγητή Δουγένη από άλλον Ακαδημαϊκό.

«Αυτό όμως που πάθαμε με τον καρδιοχειρουργό που υποσχόταν πολλά αλλά στο τέλος… άνθρακες ο θησαυρός, δεν θα το ξαναπάθουμε. Για να φτάσω εγώ, που επείγομαι να ανοίξει η κλινική, να του πω «σας παρακαλώ θέλω την παραίτησή σας», καταλαβαίνετε ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα βγάζει προς τα έξω ο τύπο. Πάντως η καρδιοχειρουργική είναι ένα στοίχημα το οποίο πρέπει να κερδηθεί. Το παλεύουμε και με την 6η ΥΠΕ να το λύσουμε», υπογραμμίζει ο κ. Πισιμίσης.

Από την άλλη πλευρά στο άλλο ανοικτό μέτωπο του ΠΓΝΠ, εκείνο της Θωρακοχειρουργικής τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα. Η κλινική απέκτησε Διευθυντή, τον καθηγητή Ιωάννη Τσολάκη που είναι αγγειοχειρουργός.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr η 6η Υγειονομική Περιφέρεια στέλνει, από την 1η Σεπτέμβρη (εκτός απροόπτου), κι έναν χειρουργό από την Σπάρτη, με μεγάλη εμπειρία, που κάνει θώρακα. Η προσθήκη αυτή μαζί με τους πέντε θωρακοχειργού που ήδη υπάρχουν σημαίνει ότι η κλινική σύντομα θα μπορεί να ξεκινήσει κανονικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις