Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Η Ιζαμπέλ Ιπέρ και η ταινία "Elle" από την Πέμπτη στην αίθουσα του Πάνθεον που ξανανοίγει ως κινηματογράφος

Πάτρα: Η Ιζαμπέλ Ιπέρ και η ταινία "...

Το φιλμ συμμετείχε στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ των Κανών

Μετά την προβολή του στο διαγωνιστικό τμήμα του φετινού Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Κανών και την επιλογή της Γαλλίας να το υποβάλλει για την κατηγορία της ξενόγλωσσης ταινίας στα ερχόμενα Όσκαρ, το δραματικό θρίλερ «Elle» σε σκηνοθεσία του 78χρονου Ολλανδού Πολ Βερχόφεν του πολύ επιτυχημένου «Βασικού Ενστίκτου», βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες από αυτή την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016, σε διανομή της Seven Films και έρχεται και στην Πάτρα, στη δεύτερη αίθουσα του Πάνθεον στη Γούναρη που ξανανοίγει και θα ξαναλειτουργήσει ως αίθουσα προβολών.

Το φιλμ είχε επιλεγεί για την τελετή λήξης του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας.

Όπως λέγεται, πρόκειται για την καλύτερη ταινία της φιλμογραφίας του παρεξηγημένου Βρεχόφεν, με πρωταγωνίστρια την 63χρονη Ιζαμπέλ Ιπέρ σε απίστευτη φόρμα. Το σενάριο βασίζεται σ’ ένα βιβλίο του Φιλίπ Ντζαν, σε έργο του οποίου είχε επίσης στηριχτεί η θρυλική ταινία «Μπέτι Μπλου» του Ζαν-Ζακ Μπενέξ, της δεκαετίας του ‘80.

Ένας βιασμός και η εκδίκηση του θύματος, που είναι και το κέντρο της υπόθεσης, δε φαίνεται σαν κάτι που είναι δύσκολο για τον σκηνοθέτη. Παρ' όλα αυτά, όσο κι αν το φιλμ προμοταρίστηκε ως ερωτικό θρίλερ, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από ότι έχει κάνει ο Βερχόφεν στην καριέρα του, σπρώχνοντάς τον να εξερευνήσει ένα εντελώς καινούργιο γι' αυτόν πεδίο, όπως γράφτηκε με αφορμή την προβολή της ταινίας στις Νύχτες Πρεμιέρας στην Αθήνα.

Η κεντρική ηρωίδα είναι μία γυναίκα που υποχρεώνεται να κουβαλά τη βαριά σκιά του εγκληματικού παρελθόντος του πατέρα της, αρνούμενη ταυτοχρόνως να συμβιβαστεί με τους βολικούς ρόλους που της επιβάλλουν οι άλλοι για τον εαυτό της.

Το "Elle" ήδη εγκωμιάστηκε από πολλούς κριτικούς για τους αιχμηρούς διαλόγους του, το αμοραλιστικό του χιούμορ και φυσικά τις ερμηνείες των ηθοποιών.

Παίζουν ακόμα οι: Laurent Lafitte, Anne Consigny, Charles Berling, Virginie Efira, Judith Magre, Christian Berkel, κ.α.

Διάρκεια: 130 λεπτά.

* Οι ώρες προβολής θα είναι στις 20.00 και στις 22.30.

Το τηλ. του ταμείου του Πάνθεον, 2610 325 778.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture